22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya sıcaktan kavruluyor

Antalya'da, hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aşmasıyla birlikte tatilciler deniz ve havuzlardan çıkmıyor.

Havuzlarda serinlemeye çalışan tatilciler bol bol su ve meyve suları içerek sıcak havaların etkisinden kurtulmaya çalışıyor. Gün boyu havuzlardan çıkmayan tatilciler çeşitli şovlarla eğlencenin tadını çıkarıyor.

Sörf tahtasına binen tatilciler 'Gladyatör' isimli oyun ile birbirlerine su makarnaları ile vurup havuza düşürmeye çalışıyor. Havuz başındaki dans şovlara da katılan tatilciler hem oryantal yapıp hem de serinlemenin tadını çıkarıyor.

Hava sıcaklığından havuza girerek kurtulduklarını söyleyen ve Almanya'nın Köln şehrinden geldiğini belirten 70 yaşındaki Rosemarie Bemelmans, "Antalya'nın bu kadar sıcak olduğunu bilerek buraya geldik. Antalya'da hava sıcaklığı 40 dereceyi aşıyor. Biz de gün boyu havuza girip eğleniyoruz. Burada tatil çok güzel" dedi.

Sıcaklığın tatillerine olumsuz bir etkisi olmadığını söyleyen ve Berlin kentinden gelen emekli Peter Schmitt de, "Antalya'yı sıcak havası nedeniyle tercih ediyoruz. Gün içinde sahil ve havuzda gölgelik yerlerde kitap okuyup suda eğlenerek zamanımızı geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın Stutgart kentinden gelen iletişim uzmanı Ute Werner ise, "Antalya'da nem oranı çok yüksek. Bu konuda biraz sıkıntı çekiyoruz ancak havuza girip serinliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 14:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?