22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya simgesini arıyor

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) 8-12 Ekim tarihleri arasında kutlanacak 'Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı' etkinlikleri kapsamında, Antalya'yı simgeleyen, turistlerin ülkelerine götürebilecekleri ürünü belirlemek için, 'Antalya Yöresi Otantik Hediyelik Eşya Yarışması' düzenliyor.

Profesyonel, yetişkin ve öğrenci olmak üzere 3 kategoride düzenlenecek yarışmada, her kategori ayrı ayrı değerlendirilecek. AESOB tarafından oluşturulacak 10 kişilik jüri tarafından her kategoride dereceye giren eserler belirlenecek. Yarışmaya katılmak isteyen kişiler eserlerini 19 Eylül 2008 Saat 17.00'ye kadar Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne teslim edebilecekler. Yarışma sonuçları ise 3 Ekim 2008 tarihinde açıklanacak.

Antalya Yöresi Otantik Hediyelik Eşya Yarışmasının her yıl kutlanan Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı çerçevesinde düzenlendiğini hatırlatan AESOB Başkanı Orhan Tolunay, "Yarışmayla ortaya çıkacak hediyelik eşyalar, şehrimizin tanıtımı açısında önemli olacak. Yarışmaya katılacak eserlerin, şehrimizin kültürünü, tarihini, doğal güzelliklerini yansıtması çok önemli" dedi.

AESOB Başkanı Orhan Tolunay, şöyle devam etti:
"Herkesin yarışmaya katılabilmesi için 3 kategoride düzenliyoruz. Yarışmaya katılmak isteyen kişiler, internet adresinden veya Fabrikalar Mahallesi Hasan Tahsin Caddesi Numara 33'deki Birlik binamızdan yarışma şartnamesi ve başvuru formunu temin edebilirler. Yarışmaya şehir dışından katılacak yarışmacılar da, yine aynı adrese posta yolu ile eserlerini gönderebilirler."

Yarışmaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Güzel Sanatlar Lisesi, İsmet İnönü Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi destek veriyor.

Yarışmada dereceye giren eser sahiplerine çeşitli ödüller verilecek. Profesyonel kategorisinde birinciye 5 bin, ikinciye 2 bin 500, üçüncüye bin 500 ve mansiyona 700 YTL; yetişkin dalında birinciye 3 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye 1000, mansiyona ise 500 YTL; öğrenci kategorisinde ise birinciye notebook, ikinciye dijital kamera, üçüncüye dijital fotoğraf makinesi, mansiyona ise kol saati hediye edilecek.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 16:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?