21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya stadına kavuşmalıdır

ANTALYA STADINA BİRAN ÖNCE KAVUŞMALIDIR

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak yaptığı açıklamada 2013 FIFA Yirmi Yaş Altı (U20) Dünya Kupası için Türkiye'nin seçilmiş olmasının ülkemizin uluslararası ölçekte organizasyonlar için bir cazibe merkezi olduğunun göstergesi olduğunu belirtti.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak açıklamasında, “Dört saatlik uçuş mesafesinde yaklaşık 2 milyar nüfusun ulaşabileceği konumdaki ülkemiz uluslararası turnuvalar için oldukça cazip konumda bulunmaktadır. Bu avantajlı konum ve organizasyonlardaki başarımız bugüne kadar birçok şampiyonayı Türkiye'ye çekti” ifadelerine yer verdi.

FIFA Yirmi Yaş Altı Dünya Kupası'nın 2013'de Türkiye'de düzenlenecek olmasının, sonraki yıllarda düzenlenecek daha büyük organizasyonların habercisi olduğunu belirten Budak, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Organizasyon için adaylık başvurusunda 10 şehir ve 13 stadı FIFA'nın onayına sunan Türkiye Futbol Federasyonu'nun aday şehirlerden birisi olarak da Antalya'yı gösterdiğini biliyoruz. Bu bizim için sevindirici bir haberdir ancak asıl sorun şudur ki; kentimizin takımı olan Antalyaspor bile lig maçlarını bir otelin stadında yapmaktadır. Bu şampiyona vesilesi ile yılda 10 milyon turisti ağırlayan, kamp dönemlerinde yılda 1500'e yaklaşan sayıda futbol takımına ev sahipliği yapan ülkemizin vitrini konumundaki Antalya'ya bu şehre yakışır, uluslararası standartlara uygun bir stadın biran önce yapılmasını bekliyoruz. Gazetelerden Başbakanımızın Antalya'ya stadyum yapılması için talimat verdiği, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun U20 Dünya Kupası öncesinde kentimize 30 bin kişilik uluslararası standartlara uygun bir stadyum yapılacağını söylediği, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın ise yer gösterildiği takdirde stadyum yapabileceğini beyan ettiği haberlerini okuyoruz. Bu açıklamalar son derece memnuniyet vericidir. Bu yatırımın yapılması yalnızca Antalya için değil, Türkiye için bir kazançtır.”

Futbol turizmi için Antalya'nın çok önemli bir cazibe merkezi olduğunun altını çizen Budak ooğal güzellikleri, iklimi, konaklama tesisleri ve antrenman sahalarının kalitesinin Akdeniz çanağındaki bütün ülkeleri kıskandıracak nitelikte olduğunu, her yıl marka olmuş Avrupa ve dünya kulüplerinin ağırlandığını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2011 Salı 10:45:05
Güncelleme :8 Mart 2011 Salı 13:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?