7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya trafiğine yeni düzenleme

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Su ve Atıksu (ASAT) Genel Müdürlüğünün yürüttüğü alt yapı çalışmaları nedeniyle kent içinde trafik işleyişi yeniden düzenlendi.


Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Etli, trafiğe kapatılan 52. caddede yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi ve ASAT'ın yağmur suyu drenajı ve diğer alt yapı çalışmaları nedeniyle kent merkezinde bazı cadde ve sokaklarda trafik akışının değiştirildiğini, bazılarında da durdurulduğunu bildirdi.

Etli, hem alt yapı çalışmaları hem de valilik hizmet binasının yerinin değişmesi nedeniyle, vatandaşların trafik sıkışıklığı yaşamaması için, 52. Sokak, Milli Egemenlik Caddesi, Fahrettin Altay Caddesi ve İsmetpaşa Caddesi üzerindeki trafik akışının yeniden düzenlendiğini söyledi. Birinci aşamada yağmur suyu drenaj çalışması nedeniyle 52. Caddenin İsmetpaşa Kavşağından, Hasan Subaşı Kavşağına kadar bölümün kapatıldığını ifade eden Etli'nin verdiği bilgiye göre, Antalya kent merkezinde yeni düzenlenen trafik akışı şöyle olacak:

“İsmetpaşa caddesine yoğunluk yapacak araç trafiği Muratpaşa Işıklı kavşağını takiben Milli Egemenlik caddesine verilecek. Milli Egemenlik caddesinin Muratpaşa kavşağından Güllük Varsaklı kavşağı istikameti tek yön yapılacak. Bu nedenle Güllük Varsaklı kavşağından Milli Egemenlik caddesine trafik akımı kapatılacak.

Yapılacak çalışmalardan dolayı araç trafiği Fahrettin Altay caddesinde artacağından, bu cadde üzerinde gidiş ve geliş trafiğinin daha rahat çalışabilmesi amacıyla cadde boydan boya refüj ile ikiye bölünecek.”

CUMHURİYET MEYDANI DA TRAFİĞE KAPATILACAK

Etli, ikinci aşamada belediye tarafından Cumhuriyet meydanında düzenleme yapacağını, bu nedenle meydanın da trafiğe kapatılacağını kaydetti.

Buna göre de; 52. caddenin araç trafiği şimdiki halinden tersine çevrilerek katlı otoparktan İsmetpaşa kavşağına, oradan da Tekel kavşağı istikametine verilecek. Hasan Subaşı caddesinde de trafik akışı tersine döndürülecek. Milli Egemenlik caddesi tek yön olduğu için 52. caddeden Milli Egemenlik caddesi (Kemikli) istikametine tek yön olan 54. Sokakta trafik atışı ters yönde çalıştırılacak.

52. caddenin ters yönde çalıştırılması nedeniyle İsmetpaşa kavşağından trafik akışı kentin kuzey yönüne Muratpaşa Camii istikametine yoğunluk kazanacak. Bu nedenle sürücüler Fahrettin Altay caddesinden gelip Muratpaşa polikliniğine dönmeleri sağlanacak. Poliklinik önündeki cadde de refüj ile boydan boya ikiye bölünerek, Fahrettin Altay caddesinden gelen akımın Milli Egemenlik caddesine daha kolay ulaşabilmesi amacıyla için 466. Sokak ve diğer ara sokakların Muratpaşa cami istikametine tek yön yapılarak trafik çalıştırılacak.

Ayrıca 467. Sokağı takiben 466. Sokak kesişiminden Şarampol istikametine giden araçlar için de bu sokakta trafik tek yönden işleyecek.
A.A
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 14:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?