1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya ulaşımına çare arandı

Antalya Şehir Plancıları Oda’sı Antalya Şubesi tarafından düzenlenen ‘Antalya’da Ulaşım Politikaları’ Paneli’nde kentin ulaşım sorunu masaya yatırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, ulaşım için Antalya halkının ve ulaşım esnafının yüzünü güldürecek çözümler üreteceklerini söyledi.

Antalya Şehir Plancıları Odası Antalya Şube’sinin, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Toplantı Salonu’nda düzenlediği ‘Antalya’da Ulaşım Politikaları ‘Paneli’nde Antalya’nın ulaşım sorunu tartışıldı.

Panele, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Tarık Şengül, Başkan Danışmanı Av. Fahrettin Köken, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erdem Armen, Mustafa Karaman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özkayacan, İmar, Nazım Planlama ve Ulaşım Dairesi Yetkilileri ve Personeli ile Şehir Plancıları katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Antalya’nın rantı yüksek bir şehir olduğunu belirterek, ulaşıma çözüm amaçlı son beş yılda yapılan battı-çıktı ve raylı sistem gibi çalışmaların kent ulaşımını daha bir çıkılmaz hale getirdiğini ifade etti.

Seçimlerden önce sürekli dile getirdiği ‘Ulaşım Master Planı’ yapacağız söylemini tekrar eden Başkan Akaydın, “Ben eski bir sivil toplumcuyum. Sivil Toplum Kuruluşları ile çalışmak benim kültürümde var. Ulaşım için getireceğimiz çözümler, öncelikle Antalya halkının ve ulaşım esnafının yüzünü güldürmeli. Ulaşımla ilgili İstanbul Teknik Üniversitesi’nden bir hoca ile görüşüyoruz. ‘Ulaşım Ana Planı’ yapma konusunda cumartesi günü görüşeceğiz. Antalya’nın önünü açmaya çalışıyoruz. Halk bizden bunu bekliyor” dedi.

Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Mine Tak’ın oturum başkanlığı yaptığı panelde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Ela Babalık, Şehir Yüksek Plancısı Erhan Öncü ve Vedat Uslu, ulaşım planlaması ile görüşlerini dile getiren konuşma yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 09:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?