1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya vals ve zeybekle coşacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceği proje ile Antalyalılar her cumartesi dans edecek. Projeye göre, 7’den 70’e herkes, her cumartesi akşam saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda buluşacak, vals ve zeybek oynayacak. Dans eğitiminin de verileceği proje 4 ay sürecek. Vals ve zeybek öğrenen yüzlerce çiftin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Balosu’nda yine Cumhuriyet Meydanı’nda buluşarak, muhteşem bir dans gösterisi sunması hedefleniyor.

VALS VE ZEYBEK
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Balosu’nu büyük bir coşkuyla kutlamak için bugünden kolları sıvadı. Buna göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirilecek etkinlikle 7’den 70’e herkes zeybek ve vals yapacak. TiyatroMuz Organizasyon ile ortaklaşa gerçekleştirilecek projenin hazırlıklarına şimdiden başlandı.

CUMHURİYET MEYDANI DANSLA ŞENLENCEK
Projeye göre, baloda dans etmek isteyen Antalyalılar, 4 Temmuz’dan itibaren her cumartesi akşamı saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda buluşacak. 29 Ekim’e kadar her cumartesi akşamı burada Vals ve Zeybek dansı yapılacak. Bilmeyen vatandaşlara bu danslarla ilgili eğitim verilecek. Antalyalılar cumartesi akşamı Meydan’da dans gösterileri seyretme imkanı bulacak. Dans eğitimlerini kendi branşlarında Türkiye şampiyonlukları bulunan Los Diablos Dans Grubu, Salsa Castle Dans Grubu ve İbrahim Çıngı ile asistanları verecek.

DANS EĞİTİMİ ÜCRETSİZ OLACAK
Bütün bu etkinlikler Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhuriyet Balosu’nun bir parçası olması için ücretsiz olacak. Yetkililer, coşkuya ortak olmak isteyen tüm vatandaşları, 7’den 70‘e herkesi birlik ve beraberlik ruhunu oluşturmak adına cumartesi akşamları, dans eşi ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’na beklediklerini ifade ettiler. 4 ay sürecek proje sonunda dans edecek çiftler, takım elbiselerini, fraklarını ve döpiyeslerini giyip, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı akşamı yine Cumhuriyet Meydanı’nda buluşacak. Yüzlerce çift, muhteşem bir gösteri yapacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 11:32:27
Güncelleme :26 Haziran 2009 Cuma 11:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?