7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya yanıyor

Hava sıcaklığının 52 dereceye yükseldiği Antalya'da hayat durma noktasına geldi. Antalya Valiliği önündeki termometrede sıcaklığın 52 derece olduğunu gören vatandaşlar büyük bir şaşkınlık yaşadılar.

Afrika sıcaklarının yaşandığı Antalya'da sıcaktan bunalan vatandaşlar gölge alanlar, plaj ve çeşmelere akın etti. Cadde ve sokakların boşaldığı kent merkezinde sıcak hava özellikle yayaları zor durumda bıraktı. İnsanların sokakta yürümekte güçlük çektiği Antalya'da park ve gölge alanlarda yoğunluk yaşandı. Serinlemek için çeşmede başını yıkayan vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu.

 
Sıcak hava karşısında zor anlar yaşayan bir vatandaş, "Sokakta durabilmek neredeyse imkansız gibi. Su içerek, gölgelerde oturarak kendimizi güneşten korumaya çalışıyoruz" dedi.


Sıcak konusunda vatandaşları uyaran uzmanlar, mecbur kalınmadığı sürece saat 11:00 ile 16:00 arasında sokağa çıkılmamasını öneriyor. Uzmanlar özellikle yaşlı insanlar ve çocukların sıcak havada kapalı alanlarda kalması gerektiğini belirterek, bol sıvı tüketilmesi gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.


Meteoroloji yetkilileri, sıcak havanın hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesinin beklendiğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 15:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?