22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya yıldız şehir seçildi

ANTALYA 12 YILDIZ ŞEHİR SEÇİLDİ

Her yıl 15 Ekim tarihi içeren hafta içerisinde kutlanan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası bu yıl Antalya'da da kutlanırken, Avrupa Konseyi'nin çevreye duyarlı projeleri dolayısıyla Antalya'yı 12 Yıldız Şehir arasına seçtiği bildirildi.

Avrupa Konseyi üyesi 47 ülke parlamenterlerinin katılımıyla Sheraton Otel'de gerçekleştirilen Sürdürebilir Komite Toplantısı'nda konuşan Avrupa Konseyi Sürdürülebilir Komite Başkanı Gaye Doğanoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin çevreye duyarlı projeleri dolayısıyla bu yıl Avrupa Yerel Demokrasi Haftası'nın Antalya'da da kutlanacağını söyledi. Doğanoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi projelerinin, Yerel Yönetimler Demokrasi Haftası'nın 5 ana unsuruna uygun projeler olduğu için de 12 yıldız kentten biri olarak adlandırıldığını ifade etti. Bugüne kadar Fransa'dan Paris ve Strasbourg, Belçika'dan Brüksel, Yunanistan'dan Lerapetra ve İtalya'dan da Terra di Po 12 Yıldız Şehir olarak kabul edilmişti. İlkleriyle Türkiye'nin gözbebeği olan Antalya, yine bir ilki başararak 12 Yıldız Şehir arasına seçilmeyi başardı.

İklim Değişikliği ve Kentler ana temasının işlendiği toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Aktekin, çevre ve insan ilişkilerini çağdaş yöntemlerle düzenlemenin belediyenin öncelikli projeleri arasında olduğunu kaydetti. Bu amaçlı mevcut birimlere bir de Temiz Enerji Koordinatörlüğü'nün de eklendiğini ifade eden Prof. Dr. Aktekin, "Bu birimlerimizin işbirliği ile iklim değişikliğinde son derece önemli olan bazı uygulamalar başlattık. Güneş Kent Antalya Projesi pek çok özelliği ile bir ilk örnektir. Bu projeyle amaç tümüyle çevre dostu enerji kullanımıyla tasarlanmış sürdürülebilir bir yeşil Antalya yaratmaktır. Tam bir demokratik katılım ve işbirliği örneği sergileyerek yola çıkılan projede, belediyemiz öncülüğünde birçok üniversiteyle ortak bir protokole imza atıldı. Bu işbirliği kapsamında Antalya'nın güneş elektrik santralleri konusunda dünyada ilk 10'a girmesi hedeflenmektir. Bir diğer projemiz Güneşev'dir. Güneşkent vizyonu ile uygun olarak mart ayında Güneşev'inin temeli atıldı. Güneşev kendi gereksinimini tamamen güneşten alacak, suyunu yağmurdan karşılayacak" dedi.

Pozitif girişimlerin yanı sıra mevcut doğallığın korunması anlamında bir tutum alınmasının son derece önemli olduğunu dile getiren Genel Sekreter Aktekin, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya'nın mevcut doğal güzelliğini ve rengini her ne pahasına olursa olsun korumakta kararlı olduğunu söyledi.

ANTALYA 12 YILDIZ ŞEHİR SEÇİLDİ
ANTALYA 12 YILDIZ ŞEHİR SEÇİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 14:21:03
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 14:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?