21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da 147 fuhuş baskını

Antalya'da, otostop yaptıkları araçlara binen 3 kadının bir şebekeye ait 8 evde fuhuş yaptığının belirlenmesi üzerine düzenlenen ”Kıskaç” operasyonunda, şebekenin 3'ü kadın 12 üyesi yakalandı. Antalya'da 2006 yılında 147 fuhuş operasyonu gerçekleşti. Yetkililer, fuhuş sektörünün artması nedeniyle Antalya turizminin yara aldığını belirtiyorlar...

Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Konyaaltı ve Arapsuyu semtleri ile Akdeniz Bulvarı'nda otostop yaparak durdurdukları araçlara bindikleri belirlenen bazı kadınların, 8 ayrı evde fuhuş yaptıkları tespit edildi.

Yetkililer, Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin bir süre devam eden takip çalışması sonucu fuhuş yapılan 8 eve, eş zamanlı “Kıskaç” adı verilen operasyon düzenlediklerini, operasyonda, fuhşa aracı oldukları belirtilen H.E, M.D, T.O, H.O, E.A, E.Y, H.Y, H.S. ve M.I. ile fuhuş yaptıkları kaydedilen F.A, N.B. ve B.K. adlı kadınların yakalandığını bildirdiler.

Şebeke üyesi oldukları açıklanan 9 zanlının çeşitli suçlardan sabıkaları bulunduğu, bu kişilerin evlerinde 1 ruhsatsız tabanca, 18 fişek, 1 kuru sıkı tabanca, 15 gram esrar, 2 el telsizi ele geçirildiği öğrenildi.

Telsizlerin kadınların yol kenarlarında otostop yapmak üzere beklerken birbirleriyle haberleşmeleri için kullanıldığı, şebeke üyelerinin polis ekiplerinin geçişleri sırasında birbirlerini uyararak yoldan ayrılmalarını sağladıkları anlaşıldı.
Zanlıların, “fuhşa aracılık” suçundan adliyeye sevk edileceği bildirildi.

ANTALYA'DA FUHUŞLA MÜCADELE BİLANÇOSU

Ahlak Büro Amirliğinin bu yıl düzenlediği operasyonlarda toplam 147 olay hakkında işlem yapıldığı, fuhşa aracılık yaptığı iddia edilen 300 kişinin gözaltına alındığı, bu kişilerden 200'ünün tutuklandığı kaydedildi.

Operasyonlarda, fuhuş yaptıkları belirlenen 370 yabancı kadının gözaltına alındığı, fuhuş yapıldığı saptanan yaklaşık 100 ev ve iş yerinin kapatıldığı bildirildi. 

Yetkililer Antalya'da fuhuş olaylarının artması nedeniyle turizm sektörünün yara aldığını ileri sürüyorlar...

A.A
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2006 Perşembe 14:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?