7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da bir aile dramı

Antalya'da, geçirdikleri trafik kazasında yatalak olan annesi ve kardeşinin bakımını üstlenen 17 yaşındaki Nadire'nin dramı yürek dağlıyor.

Genç kızlığını hiç yaşayamadığını söyleyen Nadire, evin bütün işlerini tek başına yapıyor. Antalya'nın Serik İlçesinde yaşayan Nadire Kaçar, bir yıl önce meydana gelen trafik kazasının ardından boynundan aşağısı felç olan annesi Zeynep ve beyin iltihabı (SSPE) hastalığına yakalanan kardeşinin bakımını üstlendi. Kazanın ardından annesi ve kardeşi yatalak olan 17 yaşındaki Nadire ile işsiz babası Ali Kaçar çaresiz bir şekilde kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Gençliğini yaşayamadığını söyleyen Nadire Kaçar, şöyle konuştu: "Annemin fizik tedaviye ihtiyacı var. Sürekli ağrıları oluyor. Kardeşim ise kızamık geçiren çocuklarda 5-6 yıl sonra ortaya çıkan SSPE hastalığına yakalandı. Hastalığının tedavisi yok. Bir yıl öncesine kadar arkadaşları ile sokaklarda koşup oynuyordu. SSPE hastalarında olduğu gibi yürüme bozukluğu, sebepsiz düşmelerle başlayan bu hastalık sonunda onu tepkisiz ve hareketsiz yatağa düşürdü. Kübra sadece sıvı şeyler yiyebiliyor. Pediasure isimli bir mamadan günde 8 kutu yemesi gerekiyor ama o sadece zorlukla 3 kutu yiyebiliyor, yutamıyor ve çok yavaş yiyor. Sürekli hareketsizlik onda kabızlık oluşturuyor. 1,5 ay boyunca tuvaletini hiç yapamadı. Doktorlar onun hastalığına bir çare bulamadılar."

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 18:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?