1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya'da bowling heyecanı

Şampiyonaya bayan-erkek takımlarında ilk sırada yer alan Gençlerbirliği damgasını vurdu. 13-15 Şubat 2009 tarihleri arasında düzenlenen şampiyonaya çeşitli illerden 22 kulüp katıldı. Şampiyonada ilk kez Yıldızlar kategorisinde de müsabakalar oynanırken, genç sporcular gelecek için ümit verici bir performans ortaya koydu.

Erkeklerde şampiyon olan Habib Doğan'ı, Ekrem Topaç ve Barlas Kontaş izlerken; bayanlar şampiyonu Gözde Yeşilkaya'nın ardından, Ebru Özoğluuntur ve Hicran Erol ikinci ve üçüncülüğü elde etti.

Genç ve yıldızlarda müsabakalar bayan-erkek karışık oynanırken; gençlerde Hande Yeşilkaya şampiyon olurken, Ilgaz Serin ikinci, Doğukan Odabaşı ise üçüncü oldu. Federasyonumuz bünyesinde yıldızlar kategorisinde ilk kez düzenlenen resmi müsabakalar sonucunda Serenay Kurt ilk Yıldızlar Türkiye Şampiyonu unvanını alırken, Berkay Erdiş ikinci, Server Ekinci ise üçüncü oldu. Şampiyonada genç sporcuların elde ettiği başarılı dereceler gelecek için ümit verdi.
Erkek takımlar yarışmasında büyük bir mücadele ortaya koyan kulüplerden Gençlerbirliği 1707 puanla ilk sıraya yerleşirken, ABK 1603 puanla ikinci. Kepez Belediyesi 1571 puanla üçüncü ve IBSK ise 1522 puanla dördüncü sırada yer aldı.

Bayan takımlar yarışmasında ise yine Gençlerbirliği ekibi mutlu sona ulaştı. 2054 puanla ilk sırayı elde eden Gençlerbirliği'ni, 1979 puanla Kadıköy Belediyesi izledi. Üçüncü sırada yer alan Ankara Spor 1965 puan ve dördüncü Rumeli Spor ise 1913 puan topladı.

Şampiyonada dereceye giren sporculara ödüllerini Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyon Başkanı Ahmet Recep Tekcan ve Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nadir Yapsakaloğlu verdi. Turnuvaya katılımın memnuniyet verici olduğunu belirten Tekcan, sporcuların ortaya koyduğu üst düzey mücadelenin ve genç sporcuların performansının gelecek için ümit verici olduğunu belirtti

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 13:50:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?