22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya'da büyükşehir belediye başkanlığı yarışı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal birkaç gündür memleketi Antalya'da. Baykal, Dokuzoğlu'nu parti tabanına kabul ettirmeye çalışırken önceki gün parti binası önünde nahoş olaylar yaşandı. Görünen o ki, Ertuğrul Dokuzoğlu CHP tabanında kabul görmedi. Bakalım iş tatlıya nasıl bağlanacak bekleyip göreceğiz.

Antalya'da herkes AKP adayının kim olacağını merak ediyor ve bekliyor. Aslına bakarsanız AKP'de ciddi bir aday adayı enflasyonu yaşanıyor. Şu anda 'ben AKP'den aday adayıyım' diyen isimler üzerinde bazı tahminler yapılıyor ama ben tıpkı Dokuzoğlu gibi sürpriz bir isim bekliyorum. Şu anda herkes hesaplarını adı geçenlere göre yapıyor ama yarın her şey ve tüm hesaplar alt üst olabilir. Tayyip Erdoğan'ın Baykal'dan ötürü Antalya'ya çok önem verdiğini biliyorum. Şahsen ben bazı meslektaşlarımın düştüğü komik duruma düşmemek için isimler konusunda üfürmek istemiyorum. Fazla aceleye gerek yok, bayramdan önce AKP'nin adayı da belli olur.

İktidar partisinin Antalya teşkilatında yaşanan siyasi havayı koklamak için hafta içinde il binasına gittim. Partinin içi dışı tıklım tıklım doluydu. Kalabalık Erdal Öner'in taraftarlarıydı. Öner AKP'nin kurucularından, uzun zamandan beri derinden derinden adaylık için çalışan biri. Yaklaşık 2 bin kişilik bir grupla gövde gösterisi yaparak resmen Antalya Büyükşehir'e aday adayı olduğunu açıkladı. Öner'in açıklaması sırasında Orhan Tolunay, Hasan Bodur ve Zeki Okutan gibi ismi ön plana çıkan aday adayları da hazır bulundu.

Antalya CHP ve DYP ağırlıklı seçmenlere sahip bir kenttir. Son seçimlerde AKP'nin merkezde etkisi olmadığını gördük. Ama dün parti binası iğne atsanız yere düşmeyecek durumdaydı. O müthiş kalabalığa bakarsak AKP Antalya'da genel seçimlerden bu yana bayağı bir yol kat etmiş. Partide gördüğüm simaların çoğu eski ANAP'lı ve DYP'lilerdi. Sizin anlayacağınız AKP, Özal döneminin ANAP, Demirel döneminin DYP binasını andırıyordu. Hem simalar hem de insan sayısı bakımından. Bir hayal kırıklığı da AKP yaratmaz umarım. Bu yoğun ilgi 29 Mart sabahı için bana biraz ışık tutar gibi ama tekrar söylüyorum; Işığı yakacak isim çok önemli.

Antalya'nın ayrıcalıklı, farklı bir kent olduğunu sürekli dile getiriyoruz. Bir turizm kenti olan bu şehrin yerel yönetimlerden kaynaklanan çok ciddi sorunları var. Bunları da bu köşeden çok sıkça dile getiriyorum. İşi yapacak olanlar bir bir karşımızda. Artık söz milletin, yani seçmenin. Bu bakımdan Başkan kadar onunla çalışacak Meclis üyesi listeleri de önemlidir. Hele hele yerel yönetimler yasası çıkarsa bu liste daha da önemli hale geliyor. Bana aday adayları gücenmesin ama Antalya'yı yönetecek, benim kafamda oluşturduğum vizyona sahip bir isim çıkmadı daha. İşte bu beni çok endişelendiriyor. Sizin anlayacağınız onca eleştirimize rağmen Antalya'nın beklentilerini partiler hala algılayamamış. Ne diyelim kendileri bilir.
Mevlüt Yeni-Aksam Gazetesi
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2004 Cumartesi 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 11:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?