21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da CHP'den meydan protestosu

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'nde bulunan ve Konyaaltı Belediyesi tarafından kent meydanı yapılması planlanan, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait 74 bin 750 metre karelik alanın satışa çıkarılmasına, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belde Teşkilatı ile sivil toplum örgütleri tepki gösterdi.
Satışa çıkarılan alanda bir araya gelen CHP Antalya Milletvekilleri Nail Kamacı ve Tuncay Ercenk, CHP Merkez İlçe Başkanı Durmuş Atıcı, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ertuğrul Dokuzoğlu, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Belde Başkanı Cevdet Toprakçı, sivil toplum örgütleri ile bölge sakinleri, kent meydanına sahip çıkacaklarını ve bu yerin satışına engel olacaklarını vurguladılar.
Hükümetin belediyelere güvenmediğini ifade eden Merkez İlçe Başkanı Durmuş Atıcı, "Ankara denilince Kızılay, İstanbul denilince Taksim, Antalya denilince Cumhuriyet Meydanı akla gelir. Konyaaltı dediğimiz zaman bu bölgenin de bir kent meydanı olmalı" dedi.
Sahille tezat görüntü oluşturan bu yerin kent meydanı yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğü başta olmak üzere bakanlık düzeyinde görüşmeler yaptıklarını ifade eden Başkan Böcek, "Yeşil dokunun tamamen korunacağı, kamuya açık park ve dinlenme alanı, gençlerimize yönelik sportif ve eğitsel mekanlar, açık alan basketbol, kütüphane okuma salonları, hanımlarımızın katılımlarına imkan verecek el beceri, resim ve benzeri sanatsal kurs alanları, binlerce yıllık kültürümüzün tanıtım ve folklorik sergilerinin yapılabileceği amfi tiyatro, sanat atölyelerinden oluşan bir kent meydanı yapmak için Karayolları Genel Müdürlüğü başta olmak üzere bakanlık düzeyinde görüşmeler yaptık. Bize bu yeri 26 trilyon liraya verebileceklerini söylediler. 7 trilyon bütçeyle bu yeri almamızın mümkün olmayacağını, bize bu alanı 49 yıllığına veya kendilerinin uygun göreceği bir süre için kiralamalarını talep ettik, ama bu yeri 56 trilyon liraya satışa çıkardılar" dedi.
Bölgenin bir kent meydanına ihtiyacı olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Dokuzoğlu, "Konyaaltı, insanların her şeyi bulabileceği müstesna yerlerden biri ve bir kent meydanına ihtiyacı var. Belediye Başkanımız sayın Böcek bir proje yaptı ve herkes tarafından çok beğenildi. Biz de bu kent meydanımıza sahip çıkacağız" diye konuştu.
Satışa çıkarılan yerlerin kolay kazanılmadığını ifade eden Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk, "Biz bugün onurlu bir mücadele için bir araya geldik. Burayı satılık bir arsa gibi görmememiz gerekir. Bu güzel yeri satışa çıkaranların maalesef tüccar zihniyeti var. Antalyalılar buraya sahip çıkıp, burayı sattırmayacak" dedi.
Konyaaltılı vatandaşların bu işgale karşı çıkacaklarını söyleyen Antalya Milletvekili Nail Kamacı ise, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen ile yaptıkları görüşmede, bu tür yerlerin artık kalmadığını ve bu alanı Konyaaltı Belediyesi'ne vereceklerini söylediğini ifade etti. Bakanın bu düşüncesinden aniden vazgeçtiğini söyleyen Kamacı, "Bu olayın büyük holdinglerle ilgisi varsa, demokrasi adına yaradır" diye konuştu.
ANTALYA - İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2004 Pazartesi 21:16:42
Güncelleme :23 Mart 2004 Salı 20:47:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?