7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da doluluk oranı yüzde yüz

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Osman Ayık, Antalya'daki lüks oteller ve tatil köylerinin tamamen dolduğunu bildirdi.

Ayık, yaptığı açıklamada, turizmde haziran ayında başlayan ''iyi gidişin'' artarak devam ettiğini belirtti. Antalya'ya gelen turist sayısında rekor artışlar yaşandığına işaret eden Ayık, lüks oteller ve tatil köylerinin de 20 Ağustos'a kadar tamamen dolu olduğunu söyledi.Antalya'daki otellerin Rus pazarı ağırlıklı çalıştığını ifade eden Ayık, Rusların son dakikada rezervasyon yaptırdıklarını, bu nedenle de gelişmelerin hep son anlarda yaşandığını kaydetti. Ayık, şunları söyledi:''20 Ağustos'tan sonra da Antalya bölgesindeki oteller dolacak. Antalya bölgesindeki otellerin doluluğu ekim ayının ortalarına kadar sürecek. Rusların tatilleri de uzadı. Eskiden en fazla Ağustos sonuna kadar tatil yapıyorlardı, artık Ekim ayına kadar uzadı.''

Antalya'ya gelen Avrupalı turist sayısında geçen yıl azalma yaşandığını hatırlatan Ayık, bu yıl az da olsa artış gerçekleştiğini ve gelecek yıl artışın daha da fazla olacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

''8 MİLYON RAKAMINA ULAŞIRIZ''

AKTOB Başkanı Osman Ayık, Antalya'ya gelen turist sayısının, ''altın yıl'' olarak nitelenen 2005 yılından fazla olduğuna da değinerek sözlerini şöyle tamamladı:

''Bu yıl turizmde tüm zamanların rekor yılı oluyor. Şu ana kadar turist sayısında iyi rakamlar yakalandı. Yıl sonuna kadar Antalya'ya gelen turist sayısının 8 milyonu aşması bekleniyor. Antalya bu potansiyele sahip. Antalya'nın asıl hedefi 2009 yılıdır. 2009 yılında 10 milyon rakamına ulaşmayı hedefliyoruz.''

AA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2007 Pazartesi 00:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?