21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da 'duygusal' toplu nikah töreni

Antalya’da bir dernek tarafından düzenlenen toplu nikah töreninde, oldukça duygusal anlar yaşandı. Osmaniyeli Sümmeni Değer isimli vatandaş, Marmara depreminde sakatlanarak tekerlekli sandalyede yaşamaya mecbur kalan eşi Gülderen Parlamış ile resmi nikah kıydırdı.

Antalyalı Yardıma Muhtaçları Koruma ve Kalkındırma Derneği tarafından düzenlenen toplu nikah töreni, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Bugüne kadar imam nikahı ile yaşayan 26 çift, Vali Yardımcısı Sıtkı Hanlıoğlu ve MHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Akar’ın şahitlik yaptığı törenle resmi nikahlarını kıydırdı. Nikahta birçok çiftin mutlulukları gözlerinden okunurken, Sümmeni Değer (48) ve eşi Gülderen Parlamış (40) ise sevinç ve hüzün gözyaşlarını beraber döktü.

İmam nikahlı eşi Gülderen Parlamış ile Osmaniye’de tanışıp birbirini sevdiklerini ve evlendiklerini ifade eden Sümmeni Değer, daha sonra İzmit’e yerleştiklerini söyledi. 20 Ağustos 1999 tarihinde resmi nikah yapmayı planladıklarını kaydeden Değer, "17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara depremi nedeniyle resmi nikah yaptıramadık. Eşim 9.5 saat enkaz altında kaldı. Daha sonra tedavisi yapılarak ameliyat edildi. Ancak şu anda tekerlekli sandalyede yaşamaya mahkum kaldı. Eşimin psikolojisi bozulduğu için geçen yıl tatil bölgesi olan Antalya’ya gelerek buraya yerleştik. Eşime bakmak zorundayım ama işim yok. Herşeye rağmen çok mutluyum. Tek istediğim eşimle beraber el ele tekrar gezebilmek" diye konuştu. Gülderen Parlamış ise ayağa kalkıp eşine yemek yapamamanın ezikliğini yaşadığını belirterek, şunları söyledi:
"Hep bunun ezikliğini duydum. Eşim bana bakmak zorunda ama içimde bir burukluk var. Mutlumuyum yoksa mutsuz muyum, bilemiyorum. Ama onu çok seviyorum. Ben onun çocuğu sayılırım. Yanımdan ayrılsa korkar ağlarım."

Bu arada Gülderen Parlamış’ın, basın mensuplarına açıklama yaparken sık sık gözlerinden yaş aktığı gözlendi. Antalyalı Yardıma Muhtaçları Koruma ve Kalkındırma Derneği tarafından düzenlenen toplu nikah törenine bazı çiftlerin de çocukları ile katıldığı gözlendi.

ANTALYA (İHA)-
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 10:02:12
Güncelleme :10 Ekim 2004 Pazar 15:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?