21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da DYP adayının aracına silahlı saldırı

Antalya'da, Doğru Yol Partisi'nin (DYP) Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Hatice Yılmaz'ın otomobiline silahlı saldırı düzenlendi. Hatice Yılmaz, olay sırasında yerel bir televizyonun canlı yayınında bulunuyordu.
Olay, Muratpaşa Mahallesi'nde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Seçim çalışmaları nedeniyle yerel bir televizyonda canlı yayında bulunan Hatice Yılmaz'ın aracına silahlı saldırı düzenlendi. Yılmaz, yaşanan silahlı saldırının ardından yayını keserek, olay yerinden ayrıldı. Canlı yayın sırasında kirli siyasetten bahsettiğini belirten Hatice Yılmaz, "Yaşanan olay bir talihsizlik. Bize yapılan bu saldırılar bizi kesinlikle yıldırmayacak" dedi. Yılmaz, kirli siyasetten bahsederken bu olayın oluşuna şaşırmadığını ve bazılarının söylenenleri içine sindiremediğini ifade etti. Şüphelendiği bir kimse olmadığını belirten Yılmaz, yaşadığı olayın şokunu kısa sürede üzerinden atarak seçim çalışmalarına devam etti.
Arapsuyu Mahallesi'nde seçim çalışmalarını sürdüren Yılmaz, düzenlediği mahalle toplantısının ardından gazetecilerin olayla ilgili sorularını yanıtladı. Yılmaz seçim çalışmalarına aralıksız olarak devam edeceklerini ve bu tür talihsiz olayların kendilerini yıldırmayacağını ifade etti. Olayın yaşandığı Muratpaşa Mahallesi'ne çok sayıda polis ekibi gönderilirken, Olay Yeri İnceleme ekipleri, olayın yaşandığı bölgede ve Yılmaz'ın kurşun isabet eden otomobili üzerinde inceleme yaptı. Otomobile 3 kurşunun isabet ettiğini açıklayan polis yetkilileri, 6 el ateş edildiğini, bunlardan ikisinin otomobilin ön camına, birinin de ön sol lastiğe isabet ettiğini belirtti.
Delilleri toplayan polis, eşkali belirlenen 2 kişi için arama çalışmaları başlattı.
Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.
ANTALYA - İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 23:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?