21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da e-muhtar dönemi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kent Konseyi'nin 'Mahalle-Net' Projesi ile e-muhtarlık dönemi başladı.

Artık muhtarlar 'Mernis Programı' çerçevesinde hem kendi aralarında hem de tüm kamu kurum ve kuruluşları arasında bilgi alışverişinde bulunabilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kent Konseyi'nin mahalle muhtarlıklarına kurumsal bir kimlik kazandırmak için hazırladığı 'Mahalle-Net' projesinde son aşamaya gelindi. Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi mücavir alanı içerisinde bulunan muhtarlar arasında e-muhtarlık dönemi başladı.

Proje kapsamında önce Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bulunan 200 muhtar eğitime alındı. Muhtarlara bilgisayar eğitimi, internet kullanımı, adrese dayalı kayıt sistemi ve bilişim teknolojisine yönelik ayrıntılı eğitim verildi.

Haftada iki gün toplam 80 saat bilgisayar eğitimi alan muhtarlar artık öğrendikleri bilgileri pratikte hizmete dönüştürmeye başlayacak. Eğitim sonucunda ilk etapta 70 mahalle muhtarına yeni bilgisayarları dağıtıldı. Muhtarlar bundan sonra yeni bilgisayarlarında 'Mernis Programı' çerçevesinde hizmet verecek. Muhtarlar, internet ortamında tüm kamu kurum ve kuruluşları arasında ve kendi aralarında bilgi alışverişinde bulunabilecek. Sorunları takip etme, çözme konularında teknolojinin getirdiği tüm fırsatlardan yararlanabilecek.

Projenin başlaması nedeniyle Dutlubahçe Mahalle Muhtarlığı'nda temsili açılış töreni düzenlendi. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken, Kent Konseyi Genel Sekreteri Sema Nur Kurt, Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp ve çok sayıda muhtar ve vatandaş katıldı. Dutlubahçe Mahalle Muhtarı Zeki İmirgi ve Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, artık vatandaşlara daha kolay hizmet edeceklerini belirterek projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür etti.

"HEDEF TÜM MUHTARLIKLAR"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de yaptığı konuşmada, vatandaşlarla sürekli iletişim kuran muhtarların çağın sistemlerinden yararlanması için kolları sıvadıklarını belirtti. Muhtarların yerel yönetimlerin en küçük birimi olduğunu ve demokrasinin özünü oluşturduğunu hatırlatan Başkan Türel, "Bugün, bu projenin ilk etabı hayata geçiyor. İlk olarak 70 mahalle muhtarlığımız sisteme kavuşuyor. Hedefimiz, Antalya Büyükşehir Belediyesi mücavir alanında yer alan tüm muhtarlıklarımıza bu sistemi kurmak" dedi.

Başkan Türel, projeyle birlikte mahalle muhtarlıklarının verdiği hizmetlerde verimliliğin artacağını daha şeffaf, daha demokratik ve etkin bir yapı ortaya çıkacağını belirterek "Bu projeyle kazanan Antalya, Antalyalı olacak. Vatandaşın sorununu etkili bir biçimde çözebilmenin mutluluğunu yaşayacaksınız" şeklinde konuştu. Başkan Türel, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türel, daha sonra Dutlubahçe Muhtarı Zeki İmirgi'nin Muhtar Odası'nı ziyaret etti. Türel, yeni sistemin başlangıcını yaptı ve muhtarlara projenin hayırlı olmasını diledi. Başkan Türel, muhtarlardan projeyi sahiplenmelerini ve etkin biçimde kullanmalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 13:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?