21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da fabrika yangını

Antalya Organize Sanayi Bölgesinde, izolasyon ve ambalajda kullanılan strafor üreten fabrikadaki yangın söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Organize Sanayi Bölgesinde Köksal Sarı'ya ait Kar-Sis adlı fabrikada straforları eriten makinenin motorundan çıkan ateşin yanıcı maddelere sıçramasıyla çıktığı bildirilen yangına, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilbayır ve Düzlerçamı Belediyesi itfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 arozöz ile 2 yangın söndürme helikopteri müdahale etti. İtfaiye ekipleri, fabrikadaki yangının çevredeki iş yerlerine sıçramaması için büyük çaba harcadı.

Büyük paniğin yaşandığı yangın sırasında fabrika çalışanları yangını söndürmek için yoğun çaba harcarken olay yerine gelen iş yeri sahibi Köksal Sarı, fabrikasında çıkan yangını gözyaşlarıyla izledi. Yangın itfaiyenin müdahalesiyle çevredeki iş yerlerine sıçramadan söndürüldü. Yangında fabrikanın tamamen yandığı ve zararın yaklaşık 10 milyon YTL olarak tahmin edildiği kaydedildi.

Bu arada, yangına müdahale etmek isteyen işçilerden Ahmet Sarı, elini cam kesmesi sonucu yaralandı. Sarı, olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından tedavi edildi. Yangında hafif yaralanan işçilerden Cem Balaban da Antalya Atatürk Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Öte yandan, gazetecilerin sorularını yanıtlayan iş yeri sahibi Köksal Sarı, yangının straforları eriten motorlardan birinden çıkan alevin yanıcı maddelere sıçramasıyla başladığını söyledi. 10 bin metre karelik fabrikada küçük bir bölümde başlayan yangının bir anda tüm fabrikayı sardığını, makine ve malzemelerin tamamen yandığını anlatan Sarı, “İlk çıktığı anda çalışanlarımızın büyük bir bölümünün yemekte olması nedeniyle yangın geç fark edildi” dedi.
Jandarma, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

a.a
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2006 Cumartesi 15:33:39
Güncelleme :21 Ekim 2006 Cumartesi 15:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?