21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da insanlık ayıbına insanlık dersi

Mehmet Karanevil eşinin organlarıyla hayat verirken, kendi organlarını da bağışlayarak insanlık dersi verdi. İcrayı durduran Antalya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla, ana para olan 8 milyar lirayı ödeyecek.

2002 yılında Antalya’da meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 7 gün yoğun bakımda kalan Hatice Karanevil yaşam savaşını kaybetmişti. Mehmet Karanevil’e eşi Hatice Karanevil’i organlarını bağışlaması yönünde teklif götüren hastane yetkilileri olumlu yanıt almıştı. Hatice Karanevil’in beyin ölümü gerçekleştikten sonra karaciğer, kornea ve kalbi eşi tarafından bağışlandı. Organ bağışı konusunda örnek olan ve hayat kurtaran Mehmet Karanevil ise kendisine gönderilen ve faiziyle 13 milyar lirayı bulan hastane faturasıyla şok yaşadı. Yeşil Kart’ı bulunan Mehmet Karanevil, "Yeşil Kart’ın vizesi dolmuştu. Eşim o tarihlerde kaza geçirdi ve acilen Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülmüş. Hastane faturası elime ulaştığında yetkililere gittim. Bu faturadan birşey olmaz dediler. Daha sonra evime icra gönderildi. Bu parayı ödememe imkan yok. Şu anda işsizim ve günü birlik işlerde çalışıyorum" dedi.


İçinde bulunduğu durumun gazete manşetlerine yansımasından sonra olaya Antalya Valiliği el koydu. Vali Alaaddin Yüksel’in konuyla ilgilenmesi için görevlendirdiği Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu ile görüşen Mehmet Karanevil yetkililerden destek istedi.

Vali Yardımcısı Hanlıoğlu, icranın durdurulduğunu belirterek, "Yeşil Kart’ın vizesi dolduğundan böyle bir borç ortaya çıkmış. Üniversite de, biz de bu olaydan son derece üzgünüz. Çünkü organ bağışı desteklenmesi gereken bir çalışma. İcra durduruldu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ana para olan 8 milyar lira olan mevcut borç ödenecek. Bir daha da böyle olaylar yaşanmayacak. Çünkü kendisi bir yücelik gösterdi eşinin organlarını bağışladı" diye konuştu.

Mutluluktan gözleri yaşaran Mehmet Karanevil, Vali Yardımcısı Hanlıoğlu’yla tokalaşarak teşekkür etti. Çok mutlu olduğunu belirten Mehmet Karanevil, "Valiliğimize teşekkür ediyorum. Çok mutlu oldum. Ben de şimdi hastaneye gidip organlarımı bağışlayacağım. Herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. Mehmet Karanevil’in Antalya Valiliği’nden sonraki durağı Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi oldu. Burada form dolduran Mehmet Karanevil pankreas, karaciğer, gözlerini ve böbreklerini bağışladı.

iha-antalya
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 09:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?