8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya'da insanlık dersi verildi

Antalya'ya tatile gelen 61 yaşındaki Liudmaila Pimenova isimli Rus turist bağırsak kanseri teşhisi ile Özel Anadolu Hastanesi'nde tedavi oldu.

Yaklaşık 18 bin YTL tutan hastane masraflarını Rus sigorta şirketinin ödemeyi kabul etmemesi üzerine masrafları hastane üstlendi.Antalya'nın Kemer İlçesine tek başına tatile gelen Liudmaila Pimenova isimli turist mide ağrısı rahatsızlığıyla Özel Anadolu Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan tahliller sonucu turistin bağırsak kanseri olduğu belirlendi. Yaşaması için bağırsağındaki tümörün alınması gereken Rus turist acilen ameliyata alındı. Liudmaila Pimenova'nın 18 bin YTL tutan tedavi masrafları için Özel Anadolu Hastanesi yetkilileri sigorta şirketine başvurdu. Rus sigorta şirketinin, "Bayanın hastalığı kronik bir hastalık. Bu nedenle masrafları karşılayamayız" şeklindeki cevabı üzerine hastane yetkilileri durumu yaşlı turiste bildirdi. Parası olmadığını gözyaşları içerisinde anlatan Pimenova'nın tedavi masraflarını Özel Anadolu Hastanesi üstlendi.

Yaşlı turistin hastane masraflarını karşılayarak insanlık görevlerini yerine getirdiklerini söyleyen Hastane Genel Müdürü Dr. Çağlar Erözgen, "Sigorta şirketi ameliyata girmeden önce hastane masraflarını karşılayacaklarını söyledi. Ameliyatın ardından anlaşılmaz bir şekilde kronik bir hastalık olduğu için masrafları karşılayamayacaklarını bildirdi. Yaşlı turistin de kimsesi yok. Kanser olduğunu burada öğrendi. Kendisi çok iyi niyetli bir insan. Bu nedenle hastane masraflarını biz üstlendik. Tedavi gördüğü için uçağını da kaçırmıştı. Tur şirketi ile irtibata geçtik. Ancak onlar da yeni bir bilet alamayacaklarını söylediler. Yaşlı turistin ülkesine dönmesi için gereken bileti de aldık" dedi.

BURADA YAŞADIKLARIMI HİÇ UNUTMAYACAĞIM

Ülkesine döneceği için oldukça mutlu olduğunu gözyaşları içerisinde anlatan Pimenova ise, "Hastane masrafları üstlenmeseydi bu parayı asla bulamazdım. Onlara minnettarım. Bana yapılan iyilikleri hiçbir zaman unutmayacağım" diye konuştu. Otelde kalacak parası olmadığı için hastanede misafir edilen yaşlı turist cuma günü uçakla ülkesine gidecek.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 15:29:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GÜLÇİN SAYLAM IP: 78.162.11.xxx Tarih : 2.01.2008 11:39:20

Antalya'da yeni çıkmakta olan ve 5000 adet ücretsiz dağıtılan bir gazetede işe başladığım için bütün hastaneleri internetten ziyaret ettiğimde insanlık adına verdiğiniz bu takdire şahan davranışı için DR.ÇAĞLAR ERÖZGEN ve ANADOLU HASTANENİZİ gönülden kutlarım.Antalya'ya yeni yerleşmiş biri olarak artık bizde gideceğimiz yerleri biliyoruz