21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da İranlı turistler ilginç görüntü oluşturdu...

İranlı turistler, Başbakan Erdoğan’ın İran ziyaretinden duydukları memnuniyeti grup olarak " Türkiyeyi seviyoruz", " İran Türkiye kardeştir" sözleriyle dile getirdiler.


Turlar aracılığıyla geldikleri Antalya’da su parklarını çoğunlukla tercih eden İranlı bayan turistler, bikinili ve mayolu turistlerin arasında ellerinde kamera ve üzerlerinde çarşaflarla hemen dikkat çekerken, erkekler ise havuzlardan çıkmıyor.


İran ile Türkiye arasında son zamanlarda ilişkilerin iyi seviyede olduğunu ifade eden İranlı turistlerden Müjgan Abbasi, Türkiye’ye ilk kez geldiğini ve çok beğendiğini belirterek, "Türk insanı bize çok yakın, Başbakan Erdoğan’ın ziyareti de bu yakınlığı artıracak. Bundan sonra Türkiye’ye daha rahat geleceğiz" dedi.


İranlı turist Fatime Guderzi ise Türiye’nin ve Türk insanınan gelenek ve görenekleri açısından kendilerine çok benzediğini belirterek, "Yemeklerimiz bile neredeyse aynı. Burada zorlanmıyoruz. Başbakan Erdoğan’ın ziyaretini de önemli bir adım olarak görüyoruz. Zaten sınır komşusuyuz. Geç kalınmış bir yakınlaşma" dedi.


İranlı turistlere rehberlik yapan Ferah Abbasi de, İran’da da artık sosyal hayatın üst seviyelerde olduğunu, orada da denize ve havuza girilebildiğini kaydederek, "İranlı turistler Türkiye’yi öncelikle yakın olduğu için tercih ediyorlar. İmkanları da güzel. Bir turistin aradığı herşey var" diye konuştu.


Aquapark’ta bol bol eğlenen İranlı turistler, ellerindeki kameralarla da görüntü aldılar. Bayan turistler su parkındaki aktiviteleri görüntülemeyi tercih ederken, erkekler ise havuzları tercih ettiler. İranlı turistler, Başbakan Erdoğan’ın İran ziyaritinden duydukları memnuniyeti ise " Türkiye’yi seviyoruz" ve "İran Türkiye kardeştir" sözleriyle dile getirdiler.

iha-antalya
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 17:20:56
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 19:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?