7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da işkence iddiası

Antalya'nın Alanya ilçesinde, 14 yıl önce borç aldığı kişi ve oğulları tarafından kaçırılarak 15 gün boyunca işkence gördüğü öne sürülen iş adamı polis tarafından kurtarıldı.


Edinilen bilgiye göre, Alanyalı iş adamı Hüseyin Karagöz (56), 14 yıl önce E.T.'den (53) yüksek faizle 46 bin mark borç aldı. O yıllarda müteahhitlik yapan ve Alanyaspor Mali Başkanlığı görevini de sürdüren Karagöz, işleri bozulduğu için taahhüt ettiği süre içinde borçlarını ödeyemedi. E.T., bunun üzerine Karagöz'e, 150 bin marklık yeni bir senet imzalattı. Bu borcu da ödeyemeyen Karagöz, yaklaşık 5 yıl önce Alanya'dan ayrılarak İstanbul'a yerleşti.

 Adresini yakınlarından bile gizleyen Hüseyin Karagöz, E.T. tarafından 15 gün önce Tekirdağ'da bulundu. E.T., oğulları M.T. (28) ve İ.T. (29) ile birlikte Hüseyin Karagöz'ü Tekirdağ'dan Alanya'ya getirdi. Alanya'da iş adamını bir eve kapatarak 15 gün boyunca dövdükleri ve işkence yaptıkları öne sürülen E.T. ve 2 oğlu, 5 gün önce Hüseyin Karagöz'ün annesi ve kardeşi İ.K. ile temasa geçip, faiziyle beraber 500 bin euroyu bulan alacaklarının ödenmesini istedi. Bunun üzerine Karagöz'ün ailesi savcılığa başvurdu.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen polis, cep telefonlarını dinlemeye alarak tespit ettiği eve düzenlediği baskınla iş adamı Hüseyin Karagöz'ü kurtardı. E.T. ve 2 oğlu da polis tarafından gözaltına alındı. Polisin yaptığı baskında, evde işkence amacıyla kullanıldığı sanılan bir çekiç ile terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan bazı yayınlar bulunduğu bildirildi.
Karagöz'ün karakolda ifadesine başvurulurken, zanlılar adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2007 Pazar 01:40:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?