21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da kenevir operasyonu

Aksu Jandarma Karakolu Ekipleri’nin Dumanlar Köyü’nde yaptığı kontrol sırasında, İbrahim Gezgin’e ait serada, dişi hint keneviri bulundu.

Uyuşturucu elde etmek için 2 ay önce ekildiği belirlenen 3 bin 500 kök dişi hint keneviri, askerler tarafından söküldü. Sera sahibi İbrahim Gezgin sorgulanmak için gözaltına alınırken, kendisine soru soran gazetecilere tepki gösterdi.

Operasyon sırasında 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve tüfeklere ait fişekler de ele geçirildi. Dumanlar Köyü’nün ücra bir yerindeki serasında, dişi hint keneviri yetiştirirken yakalanan İbrahim Gezgin, tohumları tanımadığı bir kişiden aldığını ifade etti. Sezgin, seranın dışından ektiği kenevirlerin gözükmemesini sağlamak için seranın görünen yerlerine mısır ekerek kenevirleri sakladığı tespit edildi.


Jandarma ekipleri, Aksu ve çevresindeki tüm sera ve tarlaların kontrol altında tutulduğunu belirterek, "Bölgedeki mısır tarlaları ile seralar sıkı sıkı kontrol ediliyor" şeklinde bilgi verdiler.
Yakalananan kenevirler imha edilmek üzere sökülürken, sera sahibi Gezgin’in, ifadesinin alınmasının ardından hakim karşısına çıkartılacağı belirtildi.

iha-antalya
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2004 Cumartesi 12:29:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?