21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da kuduz karantinası!

ANTALYA'da, gecekonduların bulunduğu bir semtteki bir çocuğu ısıran köpek kuduz çıkınca, bölge karantinaya alındı.

Kepez bölgesi Gündoğdu Mahallesi'nde sahipsiz bir köpek 2,5 yaşındaki ve ismi gizli tutulan bir çocuğu ısırdı. Çocuğa kuduz iğneleri yapılırken köpek de gözetim altına alındı.

Köpek gözetim süresi içinde ölünce, normal prosedür gereği hayvanın başı kesilerek Ankara'daki Dr. Refik Saydam Hıfzıssıha Enstitüsü'ne gönderildi. Yapılan incelemede hayvanın kuduz olduğu belirlendi. Bunun üzerine Gündoğdu Mahallesi karantinaya alındı.

Kepez Belediyesi de 3285 sayılı Zabıta Yasası uyarınca bölgede itlaf işlemlerine başladı. Gündoğdu Mahalle Muhtarı Muhittin Yalman, bu olayı doğrularken bölgede günboyu karantina anonsu yapıldığını da söyledi.

Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç, “Kuduz olmak hayvanın suçu değil. Bu olay belediyelerin görev ihmalinden kaynaklanıyor. 5199 sayılı Hayvan Koruma Kanunu, alt kademe belediyeler dahil bütün yerel yönetimlere geçici bakımevi yaptırma zorunluluğu getiriyor. Bu bakımevlerinde hayvanlar kısırlaştırılıp aşıları yapıldıktan sonra adreslerine bırakılması öngörülüyor” dedi. Kıraç, kamu görevlilerinin görevlerini ihmal ederek insan sağlığını tehlikeye attıklarını ifade ederek, “Kendilerini görev ihmalini konu alan TCK 257'inci maddesi çerçevesinde dava edeceğiz” diye konuştu.

Kıraç, bugüne kadar Antalya'da yapılan en az 10 Hayvan Koruma Kurulu toplantısında belediyelerin geçici bakımevi yaptırması için karar alındığını, ancak belediye başkanlarının dikkate almadığını söyledi.

DHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 09:54:10
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 12:44:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?