21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da küp şekerli sanat

Kendisini ’sınırlar ötesi’ olarak niteleyen Alman sanatçı Fredder Wanoth, 4-23 Ekim tarihleri arasında Antalya Sanatçılar Derneği’nde (ANSAN) açacağı "Şehir Koleksiyoneri" adlı sergisi için Antalya’ya geldi.

Gittiği şehirlerin mimari ve tarihi özelliklerini sanatsal çalışmalarına yansıtan Wanoth, ANSAN’daki sergisinde 1994-2004 yılları arasında yaptığı çalışmalardan örneklere yer verecek. Sergide Antalya’ya da yer vermeyi planlayan Wanoth, bu amaçla küp şekerden bir antik amfi tiyatro yapmaya başladı. Antalya’nın tarihi zenginliği ve antik kentlerin bolluğu nedeniyle amfi tiyatro yapmayı tercih eden Wanoth, eserinde toplamı 50 kilo gelen 25 bin adet küp şeker kullanacak.

Yapıtlarında, fotoğrafik öğelerle birlikte resim, edebiyat ve felsefi unsurlara da yer veren Alman sanatçı, yaşamını Antalya’nın kardeş kenti olan Almanya Nürnberg’de sürdürüyor. Kurşun kalemini ve resim defterini yanında taşıyan Wanoth, gezdiği yerleri çiziyor ve öykülerini yazıyor. Wanoth’un küp şekerlerle yapacağı eserin 1 haftada tamamlanması bekleniyor. Eser ANSAN’da sergilenecek.

iha-antalya
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2004 Cumartesi 11:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?