22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya'da 'laik site'

ANTALYA'DA 'LAİK SİTE'

Antalya'da bulunan Feyziefe Sitesi'nin girişinde yer alan 'Atatürkçü, laik ve demokratik insanların yaşadığı bir site' şeklinde ifadelerin yer aldığı tabela dikkat çekiyor.

Antalya'nın Muratpaşa İlçesinde bulunan Feyziefe Sitesi'nde tabela tartışması yaşanıyor. Site girişinde bulunan tabelada 'Atatürkçü, laik ve demokratik insanların yaşadığı bir site' şeklinde ifadeler yazılı. Arsa sahibi Feyzi Efe'nin Atatürkçü olması nedeniyle vasiyeti üzerine torunları tarafından siteye konulan tabelaya site sakinleri sahip çıkıyor.

Güvenlikli ve havuzlu olan 3 blok 82 hane ve yaklaşık 300 kişinin yaşadığı sitenin apartman girişlerinde 'Çağdaş sitemizde çağdaş bir yaşam için kurallar' başlıklı bir tabela yer alıyor. Çağdaş bir yaşam için kurallar arasında 'Laik demokratik ve Atatürkçü düşünceye sahip olmak, çağdaş bir sitede yaşamaya hazır komşuluk ilişkilerine vakıf olmak' gibi maddelerin yer alması dikkat çekiyor.

KİMSENİN İNANCINA KARIŞMIYORUZ

Sitenin yapıldığı arsanın sahibi Feyzi Efe'nin torunu İbrahim Efe, "Dedem Atatürkçü bir insandı. Bu site yapılırken hayatını kaybetti. Biz de onun düşüncelerine uygun bu tabelayı astırdık. Bu sitede yaşamak için normal bir sitede olan standartlar dışında bir standart aramıyoruz. Kimsede bu tabeladan rahatsız değil. Bu sitedeki herkes çok mutlu. Kimsenin dinine ya da inançlarına karışmıyoruz" dedi.

Site sakinlerinden Gülgün Gökalp isimli bir kadın ise kiralık ararken tabelanın dikkatini çektiğini belirterek şunları söyledi: "Tabela çok hoşuma gitti. O nedenle bu siteden ev tutmak istedim. Kendime uygun bir ev buldum ve şu an kiracı olarak sitede kalıyorum. Bu sitede yaşadığım için çok mutluyum. İmkanım olsa bu siteden mutlaka ev alırım."

ANTALYA'DA 'LAİK SİTE'
ANTALYA'DA 'LAİK SİTE'
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 15:40:04
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 12:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?