21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da 'Minicity' Nisan'a kaldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, görevinin son gününde Fuar Alanı İkinci Kısım'da yer alan, Doğal Park ve Minyatür Park Projesi çalışmalarını yerinde inceledi.
Büyükşehir Belediye Başkan Kumbul, Mini City'nin açılışının, kışın yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle 1 ay sarkarak Nisan ayına kaldığını açıkladı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, Konyaaltı Arapsuyu'ndaki Anadolu Medeniyetleri mimari eserlerinin 1/25 oranında küçültülerek yapıldığı Mini City inşaatı çalışmalarını denetleyerek basın mensuplarına bilgi verdi. Başkan Kumbul, projenin hayata geçirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, proje ile turizme büyük katkılar sağlanacağını ve turistlere Anadolu'yu daha iyi tanıtacaklarını söyledi.
Eğitimlerini sürdüren çocukların da parkı gezerek kendi tarihlerini ve kültürlerini yakından tanıyacaklarını belirten Kumbul, "Turizm ve eğitim için iyi bir proje hayata geçiriliyor" dedi. Mini City Park Alanı'nda yapımı tamamlanmış Topkapı Sarayı, Urfa Balıklı Göl, Aspendos Antik Tiyatro gibi kimi eserleri inceleyen Başkan Kumbul, bu proje için yaklaşık 6 milyon dolar harcandığını belirterek, yapım aşamasında, eserlerin aslına sadık kalındığını vurguladı.
Mini City'nin "Yap- İşlet-Devret" modeliyle Büyükşehir Belediyesi'nin kasasından bir kuruş çıkmadan tamamlanacağını belirten Başkan Kumbul, yatırımcı firmanın bu proje için 6 milyon dolar harcadığını belirtti. Mini City'nin gelirinden, Büyükşehir Belediyesi'ne yüzde 12 oranında kira bedeli ödeneceğini belirten Başkan Kumbul, alanın kira süresinin ise 17 yıl olacağını ifade etti.
ANTALYA - İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2004 Cuma 18:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ralf Bergmann IP: 195.175.37.xxx Tarih : 28.03.2005 16:56:25
Merhaba, Minicity'nin eserleri görmek isteyenler http://minicity.antalyanet.de sayfasında bol resimler bulacak. Selamlarla ralf