21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da nefes kesen operasyon: 1 kedi kurtarıldı

Antalya kent merkezi Piri Reis Caddesi üzerindeki Ural Apartmanı’nın 5. katında Emine Kaplan’a ait evin balkonunda bir kedi bulunduğu ihbarını alan itfaiye, olay yerine geldiğinde yüksek gerilim hattı engeliyle karşılaştı.

Durumu polise haber verip, polis nezaretinde kapıyı açarak içeri girmek isteyen itfaiye ekiplerinin bu talebi, gerekli izinlerin alınamayacağı gerekçesiyle reddedildi.

Ev sahibi tatile giden ve balkonda birkaç günlük yiyecekle unutulan minik kedi için seferber olan itfaiye erleri, olay yerine getirdikleri 30 metrelik itfaiye merdivenine takviye olarak 54 metrelik merdivene sahip ikinci bir araç istedi.

Ancak yüksek gerilim hattının aynı engeli çıkartacağının anlaşılması üzerine itfaiye erleri, hayatları pahasına kediyi kurtarmak için harekete geçti. Yüksek gerilim hattı üzerinden geçirilen merdivenle kediye ulaşan itfaiye eri, kediyi bir kafes içine koyduktan sonra yine aynı yoldan aşağı indi. Minik kedinin kurtarılmasına ise en çok minikler sevindi. Kedi, Hayvanları Koruma Derneği’ne teslim edilmek üzere olay yerinden götürüldü

iha-antalya
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 12:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?