21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da olaylı gecekondu yıkımı

Yerel seçimler öncesi, Antalya'nın Kepez İlçe Belediyesi sınırları içinde yapımına başlanan 387 gecekondunun yıkımına başlandı. Evlerinin yıkılışını gözyaşları içinde seyreden vatandaşlar, zaman zaman polise sert tepki gösterdi.


Yerel seçimler öncesinde inşaatına başlanılan ve Kepez Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından inşaat aşamasındayken fotoğrafları çekilerek tespit edilen 387 kaçak yapının yıkımına başlandı. Başta Mehmet Akif Ersoy Mahallesi olmak üzere, Sütçüler, Habibler, Kepezaltı Mahallelerinde devam edecek yıkım, Kepez Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Atay'ın adını taşıyan caddede start aldı. Belediye ekiplerini gören vatandaşlar, yıkımı engellemek için direndi. Çevik Kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde şu ana kadar 6 gecekondunun yıkıldığı bildirildi.

Evlerinin yıkılmasını istemeyen kadınlardan bazıları ise sinir krizi geçirerek bayıldı. Baygınlık geçirenler, komşularının ve polislerin yardımıyla ayıltılmaya çalışılırken; bazı vatandaşlar da, ambulans getirtmeyen belediye görevlilerine tepki gösterdi.


Bazı mahalle sakinleri, seçim öncesinde gecekondu yapılmasına göz yumulduğunu, AKP'li yeni belediye yönetiminin intikam almak için evlerini yıktığını öne sürdüler. Yıkım sırasında bir evin balkonunda asılı duran AKP bayrağı dikkat çekti. Öte yandan bazı vatandaşlar da, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner'e ait Makro Marketleri'nin kaçak yapıldığını öne sürerek, "Onları da yıkın" şeklinde konuştu.


Yetkililer, yıkım kararı alınan toplam 400 gecekondunun da tamamının yıkılacağı belirtti.

ANTALYA - İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2004 Salı 00:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fevziye aydoğan IP: 85.105.165.xxx Tarih : 3.11.2006 04:38:02
SİZE SORUYORUM BU EVLERI YIKMAK ZORUNDASINIZ BELKI AMA HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ BU INSANLAR NE YAPACAK.SADECE YIKMAK ÖNEMLI DEĞIL YIKIP TAMIR ETMEK ÖNEMLI OLAN.HERKEZ YIKAR AMA YAPAMAZ.O EVLERI YIKILAN INSANLARIN YERINDE SIZLERDE OLABILIRDINIZ INSANLARI BIRAZ ANLAYIN.O INSANLARA KALACAK YER VEYA BIR EV TEMIN EDEBILECEKMISINIZ.NEDEN YIKILIYOR BU EVKER YOK OKUL LOCAK YOK KARAKOLOLACAK YOK PARK ALANI OLACAK ÇOK SAÇMA ŞEYLER ANTALYADA O KADAR ÇOK BU YERLERI YAPILABILECEK DEVLET ARAZISI VARKI NEDEN INSANLAR YUVALARINDAN OLUYOR.SIZE SESLENIYORUM YETKILILER LÜTFEN BUNKARLA UĞRAŞMAYI BIRAKIN VE FAYDALI ŞEYLERE BAKIN MESELA BINLERCE INSAN GENÇ KPSS SINAVINA GIRDI VE YINE HERKEZ AÇIKTA KALDI BEN BI HEMŞIREYIM VE HALA AÇIKTAYIM DEVLET KADROSUNA GİREMEDIM MALESEF.LÜTFEN SIZ BIZE YARDIMCI OLUN EL ELE VERIN VE BUNUNLA UĞRAŞINKI BIZ GENÇLERDE DEVLETE VATANA YARARLI INSANLARA HIZMET EDELIM.GÖREVIMIZI YAPALIM INSAN HAYATINI KURTARALIM INSANLARI ÖLDÜRMEYELIM BUNA SIZDE ORTAK OLUN LÜTFEN YIKMAYIN EVLERI LÜTFEN DEVLET BÜYÜKLERIM.SAYGILARLA