21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da orman yangını!

Antalya'nın merkez ilçeye bağlı Doyran beldesi yakınlarında orman yangını çıktı.

Doyran beldesi Saklıkent Kayak Merkezi yolu mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler olay yerinde giderek söndürme çalışmalarına başladı.

Antalya'da devam eden fırtınanın etkisiyle yangının büyüdüğü, bu nedenle söndürme çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğü bildirildi. 

Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, Doyran beldesi yakınlarında çıkan orman yangınına 12 arozöz, çok sayıda iş makinesi ve 200 personelle müdahale edildiğini bildirdi.

Gedikağaoğlu, henüz belirlenemeyen bir nedenle sabah saatlerinde başlayan yangın bölgesine 12 arazöz, çok sayıda iş makinesi, 150 orman işçisi ve 50 mükellef gönderilerek, çalışmalara başlandığını kaydetti.

Yangının sürdüğünü ifade eden Gedikağaoğlu, şu bilgileri verdi:

"Yangın, örtü yangını şeklinde devam ediyor. Alevler, fırtına nedeniyle gövde üzerine çıkamıyor. Yangın takriben 2 hektar alanda etkili oluyor. Yangına 12 arozöz, çok sayıda iş makinesi, 150 işçi ve 50 mükellefle müdahale ediliyor. Yangın bölgesinin etrafını çevirerek kontrol altına almaya çalışıyoruz. Ancak fırtına yüzünden kontrolde güçlükler yaşanıyor."

AA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 09:48:30
Güncelleme :30 Ocak 2008 Çarşamba 09:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kenan eren IP: 85.102.245.xxx Tarih : 1.08.2008 22:07:56

haberi duyunca cok cok üzüldüm her sene orman yangınlarını duyunca icim yanıyor hayat kaynaklarımız yanmasın ormansız hayat hayat degildirnicin niye ormanları kasıtlı veya kasıtsız yakılıyor ne istiyorlar allahtan inşalah yangın cabuk sönerde orda yaşayan insanlar ve canlılar kurtulurlarben bunu istanbuldan yazıyorum burda yeşillik az bariordaki yeşillikleri yok etmesinler ha orman yakmışsımn yada insan öldürmüşsün aynı ormanlar cabuk büyümüyo cocuk gibidirlütfen artık dikkat edelim böyle giderse yakacak ormanda kalmayacak bu mesajı hepimiz dillat edelim biraz dikkat yangın alahın izniyle cabuk sönerde bende ve benim gibi düşünen herkes rahat bir nefes alır