21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da örtü altı sebze üretimi

Antalya Merkez İlçe Örtü Altı Sebze Üreticiler Birliği, bu yıl 178 hektar alanda örtü altı sebze üretimine başladı. 

Merkez İlçe Örtü Altı Sebze Üreticiler Birliği Başkanı Bilal Özgür, AB fonları Program hazırlama sorumlularından Jamvan Agthoven ve Fredemic Plumelle'e birliğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bu yıl 178 hektar alanda sebze üretimine başlayacaklarını belirten Bilal Özgür, Türk tarımının kurtuluşunun birliklerden geçtiğini söyledi. Kaliteli üretim için kaliteli kontrol ve pazarlamanın şart olduğunu belirten Özgür, birlik kapsamında kontrol ve pazarlamanın en büyük hedef olduğunu kaydetti. 

Birliğe kayıtlı üyelerin, 3 bin 201 hektar sebze üretim alanına sahip olduğunu ifade eden Özgür, "AB ve diğer dünya ülkeleri, bazı standartlarda ve kalitede ürün istemektedir. Bu standart ve kaliteyi yakalamak için kontrollü ekim şarttır. Birlik olarak amacımız, bu kaliteyi yakalamak ve dünya standartlarında ürün üretmektir. Bu amaçla 178 hektar alanda bu yıl için üretime başlıyoruz. Birlik kapsamında kurduğumuz ve kuracağımız muhasebe, girdi, kontrol, pazarlama ve paketleme departmanlarıyla profesyonel bir çalışma içerisindeyiz" dedi. 

Rezüdü laboratuarını da AB fonları hazırlamadan, sorumlu konuklarla gezen Başkan Özgür, laboratuarın 2 ay içersinde hizmete gireceğini belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 18:56:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?