8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya'da piyano şöleni

8. Antalya Piyano Festivali açılış konserinde sahne alan ünlü piyanist Fazıl Say ile dünyaca ünlü oda orkestrası Şef Viladamir Spivakov yönetimindeki Moskova Virtüözleri Antalyalı müzikseverlere eşsiz bir müzik şöleni sundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Kültür ve Sanat Vakfı ile Kadir Dursun Prodüksiyon tarafından organize edilen 8. Antalya Piyano Festivali başladı. Açılış konserinde festivalin Genel Sanat Yönetmenliğini üstlenen Fazıl Say, dünyanın en ünlü oda orkestralarından Şef Viladamir Spivakov yönetimindeki Moskova Virtüözleri ile sahne aldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivale katılan Antalyalı müzikseverler dünyaca ünlü piyanistler eşliğinde müziğin büyüleyici dünyasına tanıklık etti. 2007'nin ülkemizde ''Rus Kültür Yılı'' ilan edilmesi nedeniyle düzenlenen konserde Fazıl Say ve Şef Viladamir Spivakov önderliğindeki Moskova Virtüözleri Oda Orkestrası sanatseverlere klasik müzikten eserler seslendirdi.

Açılış konserinde dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say ve Şef Viladamir Spivakov yönetimindeki Moskova Virtüözleri Oda Orkestrası tarafından ilk olarak Mozart'ın Piyano Konçertosu seslendirildi. Dünyaca ünlü piyanistler Mozart'ın klasikleşen eserinin ardından Prokofiev'in Piyano Sonatı ile Çaykovski'nin Yaylı Çalgılar Serenadı'nı seslendirdi.
Konser sonunda salonda bulunan sanatseverler piyanistleri ayakta alkışladı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 11:25:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?