8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya'da Ramazan

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında 10 bin dar gelirli aileye gıda paketi yardımı yapacak. 5 bin kişiye de iftar yemeği verecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan boyunca Çamlıbel Kültür Çadırı, Ermenek Kültür Çadırı, Işıklar'daki bin 200 kişilik iftar çadırı ile Konyaaltı ve Otogar'da yemek dağıtım merkezinde her gün 3 bin 500 kişiye 4 çeşit yemek dağıtacak. Ayrıca Toptancı Hal'de Büyükşehir Aşevi'nden her gün bin 600 kişiye yemek dağıtılacak. Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında maddi durumu yetersiz ve belediyeye daha önce kayıt yaptırmış 10 bin aileye de gıda paketi yardımında bulunacak. Gıda paketlerinin büyük kısmı ailelerin evlerine bırakılacak, bir kısmı da yardım merkezinden verilecek.

3. RAMAZAN ŞENLİĞİ 13 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Kültür İletişim Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği Ramazan Şenliği 13 Eylül günü başlıyor. Ramazan Şenliği bu yıl yine büyük coşkuya sahne olacak. Karaalioğlu Parkı içinde oluşturulan panayır alanında Ramazan nostaljisi yaşatılacak. Park içindeki Aslanlı Yol üzerinde kurulan 150'ye yakın dükkanda giyimden gıdaya, hediyelik eşyadan el sanatlarına kadar her ihtiyaç karşılanacak.

Park ortasında kurulan küçük Osmanlı Mahallesi'nde ise unutulmaya yüz tutmuş Ramazan geceleri yaşatılacak. Pamuk helvacısından elma şekercisine, macuncusundan mısırcısına ve gözlemecisine dönemin kıyafetlerini taşıyan satıcılar, halka nostaljik Ramazan akşamları sunacak. Çocuklar ise mini lunaparkta doyasıya eğlenme fırsatı bulacak.

Ramazan Şenliği kapsamında her akşam orta miradorda bir etkinlik düzenlenecek. Her akşam Ortaoyunu, Hacivat Karagöz gösterileri gerçekleştirilecek. Tasavvuf Müziği konserleri, sema gösterileri düzenlenecek. Ünlü ses sanatçıları, Antalyalılarla buluşarak konser verecek. Sıra Geceleri, çeşitli illerin geceleri organize edilecek.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 12:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nazife sargın IP: 88.231.73.xxx Tarih : 19.09.2007 08:03:15

atntalya büyükşehir belediyesine teşkkürlerimi iletmek istedim.antalyamızı her yönden geliştirirken halkını da unutmamış ve ramazan şenlikleri ile halkın kültürünün artmasına büyük katkı sağlamıştır.emeği geçen herkese tekrar çok teşekkür ediyorum ellerinize sağlık.