7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da Ramazan

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Kültür ve İletişim Kulübü (AKİK) iş birliği ile gerçekleştirilen 3. Ramazan Şenliği törenle başladı. Karaalioğlu Parkı'nda kurulan Osmanlı Mahallesi'nde vatandaşlar alış veriş yaparken kültürel ve sosyal etkinliklerle Ramazan nostaljisi yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İsmail Afşar, 11 ayın sultanı Ramazan'da sevgi, saygı ve yardımlaşma duygularının yoğunlaştığını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak yerel yönetim anlayışımızın önemli bir parçasını hem yöresel hem de toplumsal geleneklerimize sahip çıkma hedefi oluşturuyor. Bu nedenle Ramazan ayını her yıl aynı coşkuyla karşılıyor geleneklerimizi kuşaktan kuşağa aktararak yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.
Üç yıldır düzenlenen Ramazan Şenlikleri'nin artık bir gelenek halini aldığını anlatan Afşar, şunları söyledi: "Biz bu etkinlikleri eski Ramazanları hayal ederek, eskilerde kalan o tadı nasıl yakalayacağımızı düşünerek planlıyoruz. Kentimiz bu Ramazan ayında birbirinden eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Panayır alanında düzenlenecek konserler, sema gösterileri, sıra geceleri, mehteran konserleri, orta oyunları ve Ramazan sohbetleri ile geçmişe yolculuk edeceğiz."

Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan ayında maddi durumu yetersiz vatandaşlara yardım eli uzatacaklarını anlatan İsmail Afşar, şöyle konuştu: "10 bin aileye gıda paketi dağıtacağız. Çamlıbel, Ermenek Kültür Çadırları, Işıklar'daki bin 200 kişilik iftar çadırı Konyaaltı ve Otogar'da yemek dağıtım merkezimizde her gün 3500 kişiye dört çeşit yemek dağıtacağız. Toptancı Hali'ndeki Aşevi'nden her gün bin 600 kişiye yemek dağıtmaya devam edeceğiz."
Daha sonra şenlik açılış kurdelesini Büyükşehir Başkan Vekili İsmail Afşar, Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken, AKİK Başkanı Mehmet Karakayalı birlikte kesti. Afşar ve beraberindekiler Ramazan şenliği kapsamında esnafı ziyaret ederek hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Açılış nedeniyle Mehter Takımı konser verdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 13:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?