22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya'da rehberler ayaklandı

İstanbul, İzmir, Bodrum ve Kuşadası gibi turistik yerlerden gelen yaklaşık 500 kadar Rehberler Odası üyesi, Yavuz Öcan Parkı’nda yaptıkları basın açıklamasıyla, Turist Rehberliği Yasası’nın bir an önce Meclis’ten geçirilmesini istediler.

Rehberler, yasa çıkmadığı taktirde turizmin kaçak çalışan rehber ve tur acenteleri yüzünden zarar göreceğini belirttiler. Yakalarında Turizm Bakanlığı kokartı taşıyan rehberler, kaçak acentelerden ve rehberlerden dolayı kokartlı birçok rehberin işsiz duruma düştüğünü ifade ettiler. Yeni yasanın biran önce meclisten geçmesini konusunda hükümete ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’ya seslenen rehberler, sloganlar atarak meclisten yasanın çıkartılmasını istediler.

Antalya Rehberler Odası Başkanı Osman Özbuldu, profesyonel turist rehberleri olarak çıkarılacak yeni yasayla özlük haklarının korunacağını, sektörde haksız rekabetin engelleneceğini kaydetti. Yavuz Özcan Parkı’nda yaptıkları yazılı açıklamanın ardından Cumhuriyet Meydanı’na kadar sessiz yürüyüş yapan rehberler, Antalya’ya geldikleri 9 otobüse binip meydandan ayrıldılar

iha-antalya
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2004 Cumartesi 14:30:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?