22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya’da Rus kültürü yaşanacak

ANTALYA’DA RUS KÜLTÜRÜ GÜNLERİ YAŞANACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 11 -13 Haziran tarihleri arasında Rus Kültür Günleri düzenleyecek.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, birçok kültürü bünyesinde barındıran Antalya’da, Kültür Günleri Projesi başlatıyor.

Kültür Günleri Projesi’nin ilkinde Rus Kültür Günleri yapılacak. Antalya’da yerleşik hayata geçmiş Rusların kendi kültürlerini yaşayabilmeleri amacıyla düzenlenecek etkinlikte, Ruslara, kültür ve sanatlarını tanıtabilmeleri için de destek verilecek. Kültür Günleri’nin geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya’nın hem Anadolu’dan hem de yurtdışından birçok kişinin yerleştiği ve birlikte yaşama amacı koyduğu bir kent olduğunu söyledi. Akaydın, kültürlerarası etkileşim ve iletişimi arttırmayı amaçlayan Kültür Günleri ile Büyükşehir Belediyesi olarak barışın, dostluğun ve kardeşliğin gelişmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydetti. Başkan Akaydın, “Yaklaşık 50 bin yabancının yaşadığı kentimizde yabancıların büyük bir bölümü Ruslardan oluşmakta. Bu nedenle Antalya’daki yerleşik Rus kökenli vatandaşlarımızla birlikte Rus Kültür Günleri adıyla bir çalışma başlattık” dedi.

11-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 3 gün sürecek Rus Kültür Günleri’ne

Mecta Dans Grubu, Vokal Quartte Premier, Anna Shinkovaya, Suretler ve Maskeler adlı çocuk aktiviteleri yapan palyaço ekibi, İlizyonist Viladimir Kupriyev ve 20 kişilik Mecta Çocuk Dans Grubu katılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 14:44:04
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 14:50:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?