21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da sahil tartışması

Konyaaltı Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki sahil tartışmasında yargı yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kıyı Kanunu ve protokole uyulmadığı için Konyaaltı Belediyesi'nden alınarak 20 Şubat 2008'de Defterdarlık ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokolle Büyükşehir'e verilen Konyaaltı Sahil Projesi için 1. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

'Esas' kararı verilinceye kadar sahil, Konyaaltı Belediyesi'nde olmaya devam edecek. Sahil, işgallerin kaldırılması amacıyla yapılan uyarıların dikkate alınmadığı gerekçesiyle 15 Ekim 2007'de Konyaaltı Belediyesi'nden alınmış, 20 Şubat 2008'de Büyükşehir'e verilmişti.

Konuyla ilgili basına açıklama yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Konyaaltı sahili bizim her şeyimizdir" dedi. Başkan Böcek, 15 Şubat 2008 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi'ne önerge vererek yargı kararının beklenilmesi gerektiğini söylediklerini hatırlatarak "İlk kez orada bir meclisi terk ettim ve 'keser döner sap döner gün gelir hesap döner' demiştim. 12 Aralık 2007 tarihinde yürütmeyi durdurma istemi ile dava açtım. 1. İdare Mahkemesi de bizleri haklı görerek yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bundan sonra esas kararı bekleyeceğiz. Kararın ardından gerekli işgallerle ilgili gerekenler yapılacaktır"

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 18:34:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?