1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya'da sahneler şenlenecek

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT), yarın, 3, 7 ve 8 Ocakta ''Yaban Ördeği'' adlı eseri sahneleyecek.

Henrik İbsen'in yazdığı, Soner Çimen'in yönettiği eserde Gül Tunççekiç, Esen Özmanav, Reha Özcan, Murat Sarı, Oğuz Tunç, Cenap Aydınoğlu, Aslı Arslan ve Mustafa Doğan Ayhan görev yapıyor. Oyunda, Werle ailesinin tek çocuğu olan Gregers'in gençlik arkadaşına yeni bir hayat kurmasına yardım etme konusundaki isteği ve yaşadığı beklenmedik olaylar anlatıyor.

Oyunun dekor tasarımı Hakan Dündar'a, kostüm tasarımı Gülümser Erigür'e, ışık tasarımı Namık Gürsoy'a ait.

Topluluk, 6 Ocakta da ''Cıbıl Kurt'' adlı yeni çocuk oyununun prömiyerini yapacak. Ayhan Akalın'ın yazdığı, Selim Bayraktar'ın yönettiği oyunda başlıca rolleri Çağdaş Çobanoğlu, Özgür Yıldırım, Nihal Çağdaş, Oya Yılmaz ve Ahmet Çakır paylaşıyor. Oyunda, insanların düşüncesizce kirlettikleri doğanın çağrısını duyan Keloğlan ve onun peşine takılan Cıbıl Kurt'un hikayesi anlatılıyor. Eser, 7 Ocakta da sahnelenecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) oyuncuları yarın ve 3 Ocakta ''Bekçi Murtaza'' adlı eseri sahneleyecek. Orhan Kemal'in eserinden tiyatroya uyarlanan eserin yönetmeni Abdullah Sürekli. Esra Tüzün, Zeynep Çalışkan, Derya Ünlü, Mete Orhan, Recep Kamiloğlu, Seyfi Satmaz ve Erdal Gürcan'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir kadronun görev yaptığı eserde, kraldan çok kralcı zihniyetin önce değer verdiklerini, sonra da kendi kendini yok edişinin trajikomik öyküsü anlatılıyor.

ABT, 3 Ocakta ''Üç Oğul Üç Sihir'' adlı eseri sahneleyecek. Abdullah Sürekli'nin yönettiği eserin dekor ve kostümleri Gizem Karasu'ya, ışıkları Özgür Dokuyucu'ya ait. Cenap Aydınoğlu, Recep Kamiloğlu, Ali Mete Orhan, Seyfi Satmaz, Erdal Gürcan, Özge Özgür ve Abdullah Sürekli'nin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grubun sahne aldığı eserde, Terzi Baba'nın yalan söylemeyi alışkanlık haline getiren çok sevdiği keçisi, oyunlarıyla Terzi Baba'nın 3 oğlunu da evden kovmasına neden olur. Önceden keçinin yalanlarına inanan Terzi Baba, daha sonra keçinin oyunlarını ve kendisine söylediği yalanları fark edince oğullarını evden kovduğu ve keçiye inandığı için çok pişman olur.

Topluluk, 8 Ocakta da ''Düğün Evi Oyun Evi'' adlı eserle tiyatroseverlerin karşısında olacak. Prof. Dr. Nurhan Karadağ'ın yönettiği oyunun müzik ve dans düzeni İhsan Kılavuz'a, kostüm tasarımı Gizem Karasu'ya, ışık tasarımı Özgür Dokuncu'ya ait.

Oyunda Abdullah Sürekli, Cenap Aydınoğlu, Mehmet Özgür, Gökhan Avkıran, Erdal Gürcan, Seyfi Satmaz, Recep Kamiloğlu, Nuri Türker, Metin Çelik, Mete Orhan, Nurullah Uzun, Durmuş Ali Emre, Selim Türkışık, Cengiz Kaya, Faruk Çelik, Hasibe Özgür, Safinaz Özgür, Mehtap İş, Gizem Karasu, Burçin Karahan, Derya Ünlü, Özlem Davutoğlu, Sacide Taşaner, Nurdan Yosulçay ve İpek Örgücüler rol alıyor.


-OPERA-BALE-


Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 7 Ocakta Cihan Ünal'ın yönettiği ''Damdaki Kemancı'' adlı müzikali, 8 Ocakta da koreografisini Lev Ivanov'un üstlendiği Elif Poyrazoğlu ile Natalia Arobelidze'nin sahneye koyduğu ''Fındıkkıran'' balesini sahneleyecek. Orkestrayı Hakan Kalkan'ın yöneteceği eserde, dekor ve kostümler Alexander Vassiliev'e ait. Rus besteci Çaykovski'nin 1891 yılında bestelediği son bale olan Fındıkkıran'da, küçük Alman kız Clara Stahlbaum'un yeni yıl hediyesi olarak aldığı fındıkkıran ile ilgili rüyaları anlatılıyor.

Josph Stein'ın 1905 Çarlık Rusyasını anlatan kitabından uyarlanan dünyaca ünlü ''Damdaki Kemancı'' müzikalinin yönetmenliğini Cihan Ünal üstlendi. Orkestrayı Hakan Kalkan, koroyu Caner Ruhselman yönetiyor. Koreografisini Cumhur Tandoğan'ın hazırladığı eserde Sütçü Tevye'yi Cihan Ünal ve Can Kocaay, Golde'yi Serap Çiftçi ve Ebru Kaptan, Tzeitel'i Zişan Damcıoğlu ve Ebru Kaytmaz, Hothel'i Müge Derya ve Özsu Yüksel, Chava'yı Tuğba Kubilay ve Sinem Ulusoy, Mothel'i Murat Akar, Göksay Yaran ve Zafer İşgören dönüşümlü oynayacak.


-SERGİLER-


Gazeteci İsmail Akın'ın ''Kent Manzaraları'' adlı fotoğraf sergisi, Antalya Sanatçılar Derneği Galerisi'nde açıldı.

Antalya'da daha önce 16 karma sergiye katılan, ''Haberci Gözüyle'' başlığı altında iki kişisel sergi açan İsmail Akın, üçüncü kişisel sergisinde objektifinden kent yaşamını anlatacak.

Akın'ın kent ve insan portrelerinin yer aldığı siyah beyaz ve renkli 28 fotoğrafının yer aldığı sergi, 11 Ocaka kadar görülebilecek.

Soysal Sanatevi'nin ''SESAN Antalyalılar Karma Sergisi'' 10 Ocaka kadar gezilebilecek.

AA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 19:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?