21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da şenlik var

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği 1. Kadın Şenliği, Cam Piramit Fuar Alanı’nda başladı.

Şenliğin açılışı Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, açılış konuşmasında Antalyalı kadınların ’Kadınlar Günü’nü’ kutlayarak, bu yıl ilk kez düzenlenen Kadın Şenliği’ni geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.

Türel, 1 hafta sürecek şenlikte kadınlar için sanat etkinlikleri ve eğlenceler düzenleneceğini, el emeği ürünlerin sergileneceğini belirtti. Ebru Türel, kadınlar arasındaki dayanışmayı güçlendirecek şenliğin tüm Türkiye’ye örnek olmasını diledi.

Kadınların en büyük sorununun eğitim olduğuna dikkat çeken Ebru Türel, Büyükşehir Belediyesi’nin semtevi ve kültür çadırlarında düzenlediği kurslarda 150 kadına okuma yazma öğretildiğini kaydetti. Türel, kadınlardan okuma yazma bilmeyen hemcinslerini bu kurslara yönlendirmelerini isteyerek, ayrıca çocuk bakımı, bilgisayar gibi birçok kurs verildiğini hatırlattı.

Konuşmanın ardından Çamlıbel Kültür Çadırı’ndaki kadınların oluşturduğu folklor topluluğu, izleyenlere halk oyunları gösterisi sundu. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından etkinliğe katılan kadınlara Cam Piramit Fuar Alanı’nda tavuklu pilav ve ayran ikram edildi. Kadınlara kendi elleriyle pilav dağıtan Ebru Türel, çeşitli kadın dernekleri tarafından yapılan el işi ürünlerin sergilendiği stantları gezdi.

4 Mart 2005 tarihine kadar sürecek 1. Kadınlar Şenliği’nde, Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu da (ABT) "Definename" adlı yeni oyununu kadınlara ücretsiz sahneleyecek. Oyun, 10 ile 11 Mart 2005 tarihlerinde Belediye Kültür Salonu’nda saat 20.30’da kadınların beğenisine sunulacak. 1. Kadınlar Şenliği’nin son günü olan 13 Mart 2005 Pazar günü Semtevi’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından dar gelirli kadın ve çocuklara kıyafet yardımında bulunulacak. Aynı gün ABT’nin "Definename" oyunu Semtevi’nde

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 17:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?