21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da sokak çocukları için 'sevgi köyü'

Antalya Valiliği tarafından oluşturulan 'Sevgi Köyü'nde sokak ve madde bağımlısı çocuklar toplanarak rehabilite ediliyor. Madde bağımlısı gençlere okuma-yazma, aşçılık ve masörlük eğitimi veriliyor.
Antalya Valiliği tarafından yaklaşık 4 ay önce, madde bağımlısı sokak çocuklarının rehabilite edilmesi amacıyla oluşturulan 'Sevgi Köyü'nde, 13-18 yaş arası 12 çocuğa meslek kazandırma kursları verilerek hayata bağlanmaları amaçlanıyor.
Antalya Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu tarafından basın mensuplarına tanıtılan 'Sevgi Köyü'nde madde bağımlısı gençler, ilk olarak Akdeniz Üniversitesi'ne götürülerek burada gerekli tedavileri yapılıyor. Bu tedavilerinin ardından Sevgi Köyü'ne getirilen gençlerin, burada verilen eğitimlerle topluma kazandırılması sağlanıyor. Merkezde okuma-yazma bilmeyen gençlere dersler veriliyor. Meslek kazandırmaya yönelik aşçılık, galoş üretimi, masörlük ve elektrik gibi kurslar verilerek sokak çocuklarına meslek öğretiliyor.
16 personelin görev yaptığı Sevgi Köyü'nde rehabilite edilen gençler, boş zamanlarında basketbol, voleybol, masa tenisi ve bilardo sporları ile vakit geçiriyor.
Sevgi Köyü sayesinde çocukların kaderlerine mahkum edilmediğini ifade eden Antalya Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, "Sokakta yaşayan ve madde bağımlısı çocuklar üniversitede gerekli tedavileri yapıldıktan sonra buraya geliyorlar. Burada ise meslek edinmeleri sağlanıyor. Biz, bu çocuklarımızı hayata hazırlıyoruz. Almış oldukları kurslarla iş adamlarımızın yanında iş bulma şansına sahip olacaklardır. Burada elektrik, masörlük, ahçılık ve bunun dışında kendileri sevgiden yoksun kalmamaları için hayvan üretimi, galoş üretimi, el sanatları üretimi yapıyorlar. İçlerinde okuma-yazma bilmeyen çocuklar ise eğitime tabi tutuluyorlar ve belge alıyorlar. Çocuklar burayı bitirdiğinde toplum insanından gördüğü destek ile yetiştirilmiş eleman olarak ortaya çıkacaklardır" dedi
Çocukların sokakla tanışmalarının kendi istekleri dışında gerçekleştiğini ifade eden Vali Yardımcısı Hanlıoğlu, "Ekonomik sıkıntıdan, ailevi sorunlardan dolayı bu yola girmiş çocuklar var. Bu çocuklarımız burada eğitim görürken ayrıca Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından aileler incelemeye alınıyor ve gerekli destek sağlanıyor" diye konuştu.
ANTALYA - İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2004 Çarşamba 18:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?