22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya'da şüpheli paket alarmı!

İstanbul'da meydana gelen ve 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı eylemin ardından Antalya'da polis adeta teyakkuza geçti.

Dün gece yarısından itibaren şehir giriş ve çıkışlarında olağanüstü tedbirler alan Antalya polisi bugün öğle saatlerine kadar şehrin muhtelif semtlerinde 5 ayrı şüpheli paketi fünye ile patlattı.

Antalya'nın tarihi kale içi önünde bulunan Işıklar Caddesi üzerinde kaldırıma zincirle kilitlenmiş bisikletin ön sepetinde bulunan poşet herkese korku dolu dakikalar yaşattı. Esnafın şüphelenerek polise haber vermesinin ardından olay yerine gelen ekipler çevrede geniş çaplı güvenlik tedbiri aldı.

Turistlerin yoğunlukta olduğu cadde üzerinde yaya ve araç trafiğini kapatan polis, herkesi şüpheli bisikletin çevresinden uzaklaştırdı. Turistlerin bölgeye girmesini engellemeye çalışan esnaf ve polis ile turistler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Turistleri şüpheli paketten uzaklaştırmaya çalışan esnaf zaman zaman derdini anlatmakta zorlandı.

Alınan tedbirlerin ardından olay yerine gelen bomba imha ekipleri özel kıyafetlerle şüpheli paketin yanına gelerek inceleme yaptı. Yapılan incelemede bisikletin sepetindeki poşetten iplik ve strafor çıktı. Şüpheli paketin boş çıkması esnafı rahatlatırken, poşetten çıkan malzemeler de belediye temizlik görevlileri tarafından temizlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 12:44:26
Güncelleme :28 Temmuz 2008 Pazartesi 12:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?