21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da tekstil sergisi açıldı

Mine Biret Tavman'ın, son 2 yıllık çalışmalarından oluşan "Düşüncelerim ve Ben" isimli tekstil sergisi, Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Sergi Salonu'nda açıldı. 

Sanatçı Mine Biret Tavman'ın örme tekniğiyle tasarladığı toplam 13 çalışma, Antalyalı sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. İngiltere'de tekstil tasarımı sanatı alanında mastır yapan Tavman, Türkiye'de güzel sanatlar alanında bu türün çok az olduğunu söyledi. Tavman, "Ben bu konuda örme tekniğini kullanıyorum. Neden örme tekniği denilirse, yurt dışında mastır yapmamdır diyebilirim. 

Benim yurt dışına gitmemde amaç örme tekniği üzerine daha detaylı bilgi almaktır. Çünkü orada örme tekniği tasarımını tanıdım. Türkiye'de güzel sanatlarda bu örme tasarımı yok denecek kadar az. Ben biraz da bu tekniği tanıtma kaygısı güdüyorum. Türkiye'de örme tekniğinin sanat alanında kullanılabileceğini görmek istiyorum" diye konuştu. 

Mine Biret Tavman'ın , "Düşüncelerim ve Ben" isimli tekstil sergisi 22 Temmuz'a kadar ANSAN Sanat Galerisi'nde açık kalacak.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2006 Salı 19:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?