22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ANTALYA'DA TEMEL REİS TARTIŞMASI...

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dün akşam katıldığı bir televizyon programında, Antalya doğumlu Deniz Baykal'ı kastederek, "Akdeniz'den Temel Reis çıkmaz. Temel Reis Karadeniz'den çıkar" sözleri CHP Antalya Milletvekili Osman Özcan'ı kızdırdı. Osman Özcan, Tayyip Erdoğan'ı bu sözlerinden dolayı bölgecilik ve bölücülük yapmakla suçladı.


Kanal 7'de Ahmet Hakan Coşkun'un hazırlayıp sunduğu İskele Sancak Programı'na konuk olan Başbakan Tayyip Erdoğan, kendisinin Kabasakal, Deniz Baykal'ın ise Temel Reis olarak çizildiği karikatür hakkında açıklamalarda bulundu.
Temel Reislerin Karadeniz Bölgesi insanına has olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Eğer Temel Reis olacak bir kişi varsa o da benim. Temel Reisler Karadeniz'den çıkar. Hiç Akdeniz'den Temel Reis çıkar mı? Ben Karadeniz doğumluyum" dedi.

Tayyip Erdoğan'ın bu açıklaması CHP Antalya Milletvekili Osman Özcan tarafından sert bir dille eleştirildi. Antalya doğumlu olan Osman Özcan, Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını Akdeniz insanına hakaret olarak yorumladı. "Akdeniz insanına hakaret ettirmem" diyen Osman Özcan, "Akdeniz'den delikanlı çıkar, Tayyip Erdoğan gibi sokak kabadayısı çıkmaz. Tayyip Erdoğan'ın da Temel Reis olması imkansız. Erdoğan, önce bakanlarının yolsuzluklarını ortaya çıkarsın, onların üzerine gitsin. Sonra 'Benden Temel Reis olur' diye çıksın meydanlara" dedi.


Temel Reis olacak kişinin ülke çıkarlarını ön planda tutması gerektiğini kaydeden Osman Özcan, "Reis olmak için soyguna, talana izin vermemek gerekiyor. Önce bakanlarına ve onların yakınlarına dur desin, sonra Temel Reis olmaya soyunsun. Ayrıca Akdeniz'den Temel Reis çıkmaz demek de ne oluyor. Akdeniz'in insanı heyecanlı, sevecen, mert ve vefakardır. Kimse Akdeniz'in insanları hakkında dışarıdan gazel okumasın. Akdeniz'in insanlarına çamur atmasın. Bizim bölgemizin insanı, kendileri hakkında böyle düşünenlere sandıkta gereken cevabı verecektir. Hiç kimse Türkiye'de yaşayanların zeka seviyesini ve mertliğini bölgelere göre ayıramaz. Bunu yaparsa o kişi bölücüdür. Bu utanç verici bir gelişmedir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2004 Salı 17:15:40
Güncelleme :28 Mart 2004 Pazar 03:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?