21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da tiyatro sezonu açılıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), 2004-2005 tiyatro sezonuna, “Benim Güzel Pabuçlarım” adlı çocuk oyunuyla perde diyor.

Dersu Yavuz Altun’un yazıp Mehmet Özgür’ün yönettiği “Benim Güzel Pabuçlarım” 6 Kasım 2004’ten itibaren her Cumartesi saat 14.00’da ABT Sahnesi’nde (Belediye Kültür Salonu) sergilenecek.


Teknolojinin hayatın her alanında hüküm sürdüğü günümüzde, çocuklarımıza, hayata dair anlamları hatırlatan, kuklalı, renkli bir çocuk müzikali olan oyunun dekor tasarımını Mehmet Özgür, kostüm tasarımını İpek Atılgan, ışık tasarımını Özgür Dokuyucu, koreografisini Saniye Ajroudi, müziklerini Burçin Karakurt yaptı.


Kukla tiyatrosu alanında Antalya’da ilk ve tek olarak başlattığı çalışmalarını büyük bir istikrarla sürdüren ABT’nin bu oyunda da çocuklara güzel sürprizleri var. Oyunun kuklaları Türkiye’de kukla alanında önemli çalışmaları bulunan Haluk Yüce tarafından tasarlandı.


Şimdiki çocukların, dünyaya hükmeden robotlar, yenilmez güçlerle donanmış kahramanlar, uzay savaşları ve lazer silahlarından oluşan elektronik heyecanlar aradığını savunan sirk müdürü; ömrü boyunca çocuklara neşe, umut ve sevgi dağıtan palyaçoyu işten çıkarmaya karar verir. Yerine, yılda bir kere şarj edilerek çalışabilen, 21.yüzyılın palyaçosu adıyla bir robot getirecektir.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 10:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?