21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da ürperten cinayet

Antalya'da 15 Aralık 2003 tarihinde su kanalında ölü bulunan akli dengesi bozuk genç kızın katil zanlılarının annesi ve babası olduğu ortaya çıktı.
Burdur'un Bucak İlçesi'nde ikamet eden Şefika-Veli Balcı çifti, akli dengesi bozuk kızları Fatmana Balcı'yı (22) 15 Aralık 2003 tarihinde Antalya'nın Güneş Mahallesi'ndeki su kanalına atıp öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından sorguları yapılan çift, suçlarını itiraf etti.
Antalya'da 15 Aralık 2003 tarihinde Güneş Mahallesi'ndeki su kanalında genç bir kadın cesedinin bulunması üzerine soruşturma başlatan polis ekipleri, üzerinden kimlik çıkmayan genç kızın olay yerinde çekilen fotoğraflarını diğer illerin emniyet ve jandarma birimlerine göndererek kimlik tespiti yapmaya çalıştı.
Burdur'un Bucak İlçesi'nde yaşayan Balcı çiftinin kızları Fatmana Balcı'nın olay gününden itibaren kayıp olduğunun belirlenmesi üzerine Şefika ve Veli Balcı'nın ifadesine başvuruldu. İlk ifadelerinde Fatmana'nın akli dengesinin bozuk olduğunu öne süren aile, kızlarının zaman zaman evden uzaklaştığını ve bir süre sonra geri döndüğünü söylemişlerdi. Ancak, Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından tekrar gözaltına alınan ve sorgulanan Şefika- Veli Balcı çifti, Fatmana Balcı'yı kendilerinin öldürdüğünü itiraf etti.
Emniyetteki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen anne Şefika ile baba Veli Balcı'nın, savcılık tarafından ifadeleri alındı. Baba Veli Balcı gazetecilerin sorularını cevapsız bırakırken, akli dengesi bozuk kızından bıktığı için öldürmeyi planladığını söyleyen anne Şefika Balcı, cinayeti ayrıntılarıyla anlattı. Soğukkanlı bir şekilde konuşan anne Balcı, "4 yıl önce Allah tarafından hastalandı ve aklını kaybetti. Evde bana bıçak çekip üzerime yürürdü, komşuların evlerine zarar verirdi, çırılçıplak soyunup dolaşırdı. Birçok defa Manisa Akıl Hastanesi'ne gönderdik. Ancak tedaviler sonuç vermedi. Son olarak bir milletvekiline rica ettik ve yeniden Manisa'ya gönderdik. Bir süre sonra telefon açıp, kızınızı alın dediler. Maddi imkansızlıklar sebebiyle gidip alamadık. Zaten ilaçların çoğunu çevremizdeki insanların yardımıyla alıyorduk. 2 ay önce Manisa'dan ambulansla gönderdiler. Geldiğinde yine iyileşmeyip bize ve çevreye zarar verdiği için eşimle konuşup, atmaya ikna ettim. Eşim bana sonunun kötü olacağını söyledi ama ben karar verdim. Bir gün Antalya otobüsüne binip, üçümüz birlikte geldik. Sonra su kanalının yanına gittik. Birden suya ittirdim. Sonra da arkamıza dönüp bakmadan gittik. Ama sonradan üzülüp, pişman oldum" diye konuştu.
Şefika Balcı ve eşi Veli Balcı savcılık tarafından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
MURAT YÜKSEL - ANTALYA (İHA)
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2004 Pazar 00:32:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?