21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da yağış etkisini kaybetti geriye enkaz kaldı!

Antalya’da 2 gündür etkili olan şiddetli yağış ve saatteki hızı 85 kilometreye ulaşan fırtına bu sabahtan itibaren etkisini kaybettirdi. Kaybolan 6 kişinin arama çalışmalarına ise devam ediliyor.

Antalya’da aşırı yağış zarara yolaçarken, yaralar sarılmaya çalışılıyor. Antalya merkezde bulunan 3 köyün bağlantısını sağlayan köprü sel suları nedeniyle çökmüş ve ulaşım sağlanamamıştı.

Sel sularına kapılan 7 kişiden 2’sinin cesedine sabah saatlerinde ulaşıldı. Dünkü kurtarma çalışmaları sırasında yolun çökmesi sonucu devrilen dozerin altında kalan 13 yaşındaki Metin Özer ile dozer operatörü Murat Mecek (43) suların çekilmesiyle dozer altından çıkartıldı.

Devrilen dozerde bulunan itfaiye eri Ali Oktay da sel sularında yüzerek sığındığı bir evden bu sabah saatlerinde arkadaşları tarafından kurtarıldı.

Diğer kayıpların aranması için AKUT, İtfaiye ve Sivil Savunma ekipleri çalışmalarına devam ediyor.

Akdamlar Köyü’nde aşırı yağış nedeniyle kapanan yol sabah saatlerinde trafiğe açıldı. Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Mustafa Altuntaş, yaylalardaki yoğun yağış ve bölgelere dün gece yağan dolunun erimesi sonucu sel sularının oluştuğunu belirtti. Kuzdere dere yatağı kenarında bulunan 11 sanayi kuruluşu ise sulara gömüldü.

Bu arada sel sularının etkilerini yerinde görmek üzere sabah saatlerinde bölgeye gelen Antalya Valisi Aladdin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul incelemelerini sürdürüyor.

ANTALYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2003 Cuma 00:00:12
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?