21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'da YSK tepkisi

ANTALYA'DA YSK TEPKİSİ

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), BDP'nin desteklediği bağımsız adayların adaylıklarını iptal etmesi kararına Antalya'dan tepki geldi. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl binasında düzenlenen basın açıklamasında, YSK kararının Kürtleri demokratik siyasetin dışına itmek, Kürtleri siyaset dışı arayışlara sürüklemek amacıyla verildiği belirtildi.

YSK'nın aralarında BDP'nin desteklediği bağımsız adaylar Gültan Kışanak, Sabahat Tuncel, Leyla Zana, Hatip Dicle, Ertuğrul Kürkçü, İsa Gürbüz, Salih Yıldız'ın da bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayının adaylıklarını, milletvekili seçilme yeterliliğini etkileyecek eski mahkumiyetleri bulunduğu gerekçesiyle iptal etmesi kararına Antalya'dan tepki geldi.

BDP'nin de aralarında bulunduğu Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri adlı platform ortak bir basın açıklaması düzenleyerek YSK kararının tarihinin en büyük hukuksuzluk örneği olduğunu söyledi.

TEMSİLİYETİMİZ ENGELLENİYOR

BDP İl binasında düzenlenen toplantıda Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu adına basın açıklamasını Özgürlük ve Demokrasi Partisi Antalya İl Başkanı Zeynel Abidin Ergen yaptı. YSK kararının keyfiyetçi bir karar olduğunu savunan Ergen, yüzde onluk seçim barajı, hazine yardımından yararlandırmama ve seçim yasasındaki diğer engellerle Kürt toplumunun mecliste temsiliyetinin engellendiğini ileri sürdü. AKP'nin hedefine Kürtleri ve sosyalistleri koyduğunu iddia eden Ergen, "Siyasi baskılar ve

tutuklamalarla baş edemeyince YSK'yı devreye sokarak Kürtlerin ve sosyalistlerin seçimlerde tasviyesini amaçlamıştır" diye konuştu.

"YSK'nın bu kararı seçim sürecine, barış umutlarına, demokratikleşme sürecine, birlikte ortak yaşama istemine yönelik büyük bir darbedir. Bu kararı verenler demokratik siyasetin önünü kapatarak bir kaos ortamı yaratmak niyetindedirler" diye konuşan Ergen, Bismil'de çıkan çatışmada hayatını kaybeden ve yaralananlarla ilgili polisi kınadıklarını açıkladı.

YSK kararını aldıran güçlerin Kürtleri demokratik siyasetin dışına itmek, Kürtleri siyaset dışı arayışlara sürüklemek istediklerini açıklayan Ergen, "Biz buradan TBMM'nin derhal toplanmasını, hükümeti ve muhalefeti ile demokratik siyasetin önüne konulan bu hukuksuzluğu ortadan kaldırmak için gereken yasal adımları atmasını bekliyoruz" dedi.

KIYAFET: "AKIL TATİLE ÇIKTI"

Toplantıya Şair Şükrü Erbaş ve Yazar Hasan Kıyafet de destek verdi. YSK kararına ilişkin 'akıl tatile çıkmış' değerlendirmesinde bulunan Kıyafet, şunları söyledi: "Öyle sanıyorum ki doktordan yarayı gizlemenin yarayı iyileştirmeyeceğini bir takım çevreler anladılar. Kürt sorunu değil Türk sorunu da Türkiye'de. İki sorunu iç içe görmeyen kişi serap görüyor demektir. Aklın tatilden dönmesini bekliyoruz."

Şair Erbaş ise "Bizim yoldaşlarımız, dostlarımız bu meclise girecek, bu saçmalık bu akıl dışı uygulama düzelecek. Devlet seçim sandığında yapacağı oyunlardan önce son bir şansını denemek istedi ama bu halk, Kürt halkı bu oyunu püskürttü" diye konuştu.

ANTALYA'DA YSK TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2011 Perşembe 14:24:00
Güncelleme :21 Nisan 2011 Perşembe 16:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?