21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'dan dünyaya sevgi mesajı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve FOMGED işbirliği ile gerçekleştirilen 9'ncu Uluslararası Çocuk Festivali'ne katılan çocuklar Antalya'nın dört bir yanında gösteriler sundu.

Varsak ve Yavuz Özcan Parkı'nda Antalyalılar ile buluşan dünya çocukları büyük ilgi gördü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi ve FOMGED işbirliği ile düzenlenen 9'ncu Uluslararası Çocuk Festivali etkinlikleri beldelerde düzenlenen gösterilerle devam etti.

Etkinlikler içerisinde Antalya'ya gelen yabancı çocuklar Varsak Beldesi'nde dans gösterileri sundu. Bulgaristan, Kırgısiztan, Rusya, Gürcistan, KKTC, Romanya, Karadağ, Tataristan, Yakutistan, Litvanya, Estonya, Edirne ve Antalya'dan festivale katılan gruplar, Varsak İlköğretim Okulu'nda geleneksel halk danslarından ve modern danstan örnekler sundu. Gösterilere halk yoğun ilgi gösterirken, Varsaklı çocuklar yabancı konuklarla dostluklar kurdu.

Daha sonra Yavuz Özcan Park'ı Anfi Tiyatro'da devam eden etkinlikler de yerli ve yabancı öğrenciler halk danslarından örnekler sundu. Yaptıkları halk dansları ile ülkelerinin tanıtımına da katkı sağlayan öğrenciler Antalyalılardan bol bol alkış aldı.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 18:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?