21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalyalı esnaftan fiyat tepkisi

Almanya'da bir televizyon programında, Antalya'da Alman turistlere pahalı mal satıldığı şeklinde çıkan haberlere Antalyalı esnaf tepki gösterdi.

Fiyatlarının etiketli ve standart olduğunu söyleyen Antalyalı bir esnaf, "Biz müşterilerimizi Alman ya da Türk olarak ayırmıyoruz. Bizim dükkanımızın kapısından giren her müşteriye aynı fiyat uygulanır. Çünkü sattığımız ürünlerin üzerinde fiyatları Almanca ve Türkçe yazmaktadır. Böyle bir şeyin olması mümkün değil" dedi.

Manavgat -Side Turizm İşletmecileri Derneği (TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut ise, bu tür şikayetlerin her zaman geldiğini belirterek "Ancak genel anlamda oluşan bir sıkıntı değil. Bu tür kalabalık turizmin gerçekleştirildiği yerlerde buna benzer sıkıntılar oluşabiliyor. Bunlar bir takım münferit olaylardır. Türkiye'de turistlere farklı fiyat uygulanıyor demek doğru değil. Hatta bazı Türk misafirlerimiz yabancılara daha ucuz Türklere daha pahalı satış yapılıyor şeklinde şikayetlerde bulunuyor. Bunlar
pazarlama stratejilerinden doğan fiyat farklarıdır. Alış veriş sektörünün çok hızlı büyümesinden kaynaklanmakta olan bu sorunlar esnafa eğitim verilmesiyle çözülebilir. Bunu genel olarak Türk turizmine yaymak doğru değildir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 15:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?