21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalyalı kadınlar sahip çıktı

Antalya Kent Konseyi Kadınlar Meclisi'ne üye bir grup kadın, gelinlikle çıktığı barış yolculuğu sırasında Gebze'de tecavüz edilerek öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca için yürüyüş yaptı.

Giydikleri gelinlik ve duvaklarla Konyaaltı Caddesi'ndeki Kent Konseyi binası önünde toplanan kadınlar, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Ellerinde dövizle yürüyüş yapan kadınları çevredeki turisler meraklı gözlerle izledi.

Burada bir basın açıklaması yapan Kent Konseyi Kadınlar Meclisi üyeleri, İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın barış adına başlattığı seyahatin Türkiye'de 'lanetlenen' bir şekilde sonlanmasının herkesi üzdüğünü belirtti. Açıklamada, söylenecek söz bulunamadığı belirtilerek şöyle denildi: "Tecavüz, cinayete bağlı olmayarak en ağır cezaları almalı ve uygulamalarda hiçbir hafifletici sebep ileri sürülmemelidir. Barışa en çok ihtiyaç duyulan coğrafyamızda ve çağımızda biz, Pippa Bacca'nın idealinin gerçekleşmesi için gayretlerimizi esirgemeyeceğiz. Bacca'nın ailesine, ülkesine ve tüm dünya kadınlarına baş sağlığı diliyoruz."

Antalya Kent Konseyi Kadınlar Meclisi üyeleri, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 16:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?